AcasăȘTIRI EXTERNEJens Stoltenberg insistă: „Ucraina are nevoie de mai multe arme grele!”. Începe...

Jens Stoltenberg insistă: „Ucraina are nevoie de mai multe arme grele!”. Începe războiul NATO – Rusia?

Jens Stoltenberg insistă: „Ucraina are nevoie de mai multe arme grele!”. Începe războiul NATO - Rusia? (sursa foto: twitter.com/jensstoltenberg)

Războiul din Ucraina continuă să fie unul dintre principalele subiecte reflectate în presa internațională, pe fondul discuțiilor pe care oficialii europeni și ai NATO le au în privința situației cu care se confruntă Kievul.

Ţările occidentale ar trebui să trimită mai multe arme grele Ucrainei. A spus-o șeful NATO, marți seară. Totul, pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva armatei ruse care avansează în estul statului condus de către Volodimir Zelenski.

„Da, Ucraina ar trebui să aibă mai multe arme grele”, a declarat Jens Stoltenberg într-o conferință la Haga după întâlnirea cu liderii a şapte ţări europene membre ale Organizaţiei Tratatului Atlanticului la Nord, conform AFP.

Înaltul Oficial al Alianței a mai spus că NATO a început să-şi „intensifice” livrările de arme către Kiev, susținând că ucrainenii sunt „absolut dependenţi de aceste livrări pentru a face faţă agresiunii brutale a Rusiei”.

Reuniune importată la Bruxelles

Miercuri, la Bruxelles va avea loc o reuniune cu secretarul american al Apărării. Lloyd Austin va prezida o reuniune a Grupului de Contact pentru Ucraina, pentru a identifica și examina următorii pași necesari pentru a ajuta Ucraina să se apere de agresiunea rusă, titrează eurasiareview.com.

Ucraina a cerut în repetate rânduri Occidentului să livreze mai multe arme grele, criticând unii lideri europeni pentru că nu au livrat arme de care Kievul spune că are nevoie pentru a respinge forțele Moscovei, potrivit ndtv.com.

author avatar
Andrei Coman