AcasăȘTIRI EXTERNEMesajul NATO după ce Prigojin a atacat Rusia: "Staţi departe de ei!"....

Mesajul NATO după ce Prigojin a atacat Rusia: „Staţi departe de ei!”. Motivele lui Putin, demontate de liderul Wagner

NATO Putin

Rusia nu s-a confruntat niciodată cu o amenințare iminentă de securitate care să justifice invazia pe scară largă a Ucrainei, a declarat Evgheni Prigojin, șeful grupării de mercenari ruși Wagner.

„Forțele armate ale Ucrainei nu aveau de gând să atace Rusia cu blocul NATO, a explicat Prigojin în tirada de o jumătate de oră lansată de serviciul său de presă.
Ministerul rus al Apărării înșală publicul și pe președinte”, a adăugat el.

Ţările NATO recomandă evitarea Rusiei

Premierul estonian Kaja Kallas a anunţat sâmbătă că Estonia a întărit securitatea la frontiere şi i-a îndemnat pe cetăţeni să nu călătorească în nicio regiune a Rusiei vecine.

„Pot să asigur că nu există o ameninţare directă pentru ţara noastră„, a postat Kallas pe Twitter.

În acelaşi timp, Ministerul de Externe din Germania le-a recomandat cetăţenilor săi să evite oraşul Rostov-pe-Don şi zona înconjurătoare, precum şi centrul oraşului Moscova, până la noi informaţii, din cauza evenimentelor în desfăşurare în Rusia.

La Moscova, facilităţile statului, în special militare, trebuie evitate. Centrul oraşului trebuie de asemenea evitat până la noi informaţii. Instrucţiunile autorităţilor ruse de securitate trebuie urmate cu orice cost”, mai precizează sursa citată.

Prigojin demontează motivele lui Putin

Prigojin și-a intensificat și criticile la adresa ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, afirmând că Rusia a intrat în război ”pentru autopromovarea unei grămezi de ticăloși”. El a acuzat conducerea militară a Rusiei că a ”planificat prost” invazia și că a ”făcut armata de râs” după o serie de eșecuri pe câmpul de luptă anul trecut.

”Șoigu a ucis mii de soldați ruși dintre cei mai pregătiți pentru luptă în primele zile ale războiului”, a acuzat el. ”Nenorociții bolnavi mintal au decis: ‘Este în regulă, vom mai arunca câteva mii de ruși ca ‘carne de tun’.

‘Vor muri sub focul artileriei, dar vom obține ceea ce vrem”, a continuat Prigojin.

”De aceea a devenit un război prelungit”, a spus acesta. Prigojin a acuzat, de asemenea, oligarhii legați de Kremlin că încearcă să jefuiască resursele Ucrainei după capturarea militară a acesteia și numirea unui regim marionetă la Kiev.

author avatar
Andrei Ștefan
802 afisari

10 COMENTARII

  1. [6/24, 14:07] Eddie: Ciolanis muianis și ciolanu sint căcați pe ei că numai se pot plimba și le vin rachetele în cap. Rușii îi vor nimici pe trădători și au început să tragă în armata privată de mercenari Wagner
    [6/24, 14:09] Eddie: Trădătorii vor război civil că așa au primit ordin de la teroriștii sataniști NATO USA UE dar li se va înfunda că nu le merge cu rușii așa cum au făcut în 1989 cu Romania

  2. Cum spuneam și bănuiam teroriștii sataniști CIA NATO USA UE și-au băgat coada în Rusia cumpărând pe trădătorii mercenari Wagner care vor sfârși în pușcărie sau morți.

  3. Sunt troll , daca nu postez , n-am denghi de hleb , samagon si mahoarca . Ma gasiti pe facebook : CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL !

  4. E,abia acum a inceput adevarata contraofensiva a Ucrainei.Propaganda zice ca majoritatea rusilor il sustin pe acest Prigojin.Daca e asa Rusia e pierduta.

  5. Din primele fraze se vede cine e in spatele dementului de prigojin !
    ”„Forțele armate ale Ucrainei nu aveau de gând să atace Rusia cu blocul NATO””

  6. Și dacă acesta este scenariul de încetare a rezbelului ruso-ucrainean? Se montează o revoltă, Putin demisionează, sau altceva, vine altcineva la putere care își va pune cenușă în cap, dând vina pe Putin, conflictul se încheie cu oarece înțelegeri convenabile de ambele părți, după care se destupă sticlele de votka și începe chiolhanul. Rămâne să vedem cu ce se alege România după tot efortul financiar, economic și militar și dacă putem recupera teritoriile pierdute după tratatul Ribentrip-Molotov.

  7. Ăștia cred că avem amnezie? Parcă n-am ști ce calvar ducea etnia rusă in ucraina din 2014…Si câți zeci de mii de morți s-a lasat prin etnia rusa din Dombas … Parcă n-am ști ce prigoană era si asupra etniei române… Dar traficul de copii și laboratoarele amerolacilor?
    Am uitat cum s-a incheiat subit covidioțenia când au intrat rușii in ucraina și așa au scăpat copiii de înțepare, dar și noi de ausweisul verde ? Nuuu, astea NU se uită!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger