AcasăȘTIRI EXTERNEMesaje de Anul Nou. Putin spune ce președinți a șters de pe...

Mesaje de Anul Nou. Putin spune ce președinți a șters de pe listă

vladimir putinVladimir Putin, în inspecție pe front, în Ucraina. Ce a anunțat Kremlinul

Președintele rus nu le va trimite urări de Anul Nou omologilor săi american și francez, Joe Biden și Emmanuel Macron, și nici cancelarului german Olaf Scholz, a anunțat, vineri, Moscova, în contextul războiului început de Rusia în Ucraina.

Pe de altă parte, Vladimir Putin a salutat deja mai mulți lideri, mai apropiați de Kremlin.

„Nu avem nici un contact cu ei”

Vladimir Putin nu le va trimite urări de Anul Nou președintelui american Joe Biden, președintelui francez Emmanuel Macron și cancelarului german Olaf Scholz, a anunțat vineri  Kremlinul, în plină criză între Moscova și Occident de la ofensiva rusă în Ucraina.

„Acești omologi nu ne trimit nici un fel de felicitări. De fapt, nu avem niciun contact cu ei. Și, având în vedere actele neprietenoase pe care le întreprind în mod constant, președintele nu le va trimite nici un fel de urare” la sfârșit de an, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

În schimb, Vladimir Putin a trimis deja urări de bine pentru 2023 mai multor lideri mai apropiați de Kremlin.

Potrivit unei liste publicate vineri de președinția rusă, Vladimir Putin i-a felicitat pe președintele chinez Xi Jinping, pe președintele turc Recep Tayyip Erdogan, pe președintele sirian Bashar al-Assad, pe președintele venezuelean Nicolás Maduro și pe premierul indian Narendra Modi.

Potrivit Kremlinului, el a trimis salutări și la adresa a doi foști lideri occidentali, Silvio Berlusconi și Gerhard Schröder.

author avatar
Tudor Borcea