AcasăȘTIRI EXTERNEMesaj pentru Vladimir Putin. Marina SUA, cu rachetele armate în Marea Neagră...

Mesaj pentru Vladimir Putin. Marina SUA, cu rachetele armate în Marea Neagră și Mediterana!

În timp ce Federația Rusă este acuzată că a înconjurat Ucraina cu trupe, același lucru în face, afirmă diplomații Moscovei, NATO cu „Armada” desfășurată în Mediterana și Marea Neagră. Exercițiile militare conduse de SUA sunt, de fapt, un bun prilej de a plasa în poziție de tragere cele mai puternice nave militare de care dispun americanii și aliații lor. Flota a 6-a este sprijinită inclusiv de portavionul Charles de Gaulle, perla marinei franceze, un grup naval purtător de ogive nucleare.

Pe lângă cele două nave de război rotite permanent în Mediterana de la baza navală Rota, din Spania, US Navy a trimis în zonă încă patru distrugătoare, purtătoare de rachete din clasa Arleigh Burke. Potrivit Institutului Naval al SUA, acum în Mediterana sunt desfășurate în total 10 de război, iar misiunea lor e de a participa la un exercițiu militar desfășurat de Flota a 6-a SUA și aliații săi din NATO.

Grupul naval Harry S. Truman Carrier Strike, spaima rușilor

Cele patru nave trimise de americani în coasta Flotei rusă din Mediterana (staționată la Tartus și Latakia, în Siria) sunt USS Donald Cook, USS Gonzalez, USS Mitscher și USS Sullivans. Aceste distrugătoare s-au alăturat navelor USS Arleigh Burke, USS Porter, USS Roosevelt, USS Ross și grupul naval Harry S. Truman.

Grupul Harry S. Truman Carrier Strike, care de la sfârșitul lui decembrie se află staționat lângă intrarea în Marea Neagră, la ordinele secretarului Apărării, Lloyd Austin, s-a angajat recent în exercițiul comun Neptun Strike 22, la care au mai luat parte portavionul francez Charles de Gaulle și transportatorul italian Cavour Strike Group. Harry S. Truman este spaima mărilor – poate găzdui 90 de avioane de luptă și elicoptere!

Suntem apărați de sistemul Aegis

Angajamentul americanilor de asigurare a Flancului estic al NATO este ferm. O dovedește decizia de a chema din Golful Persic, Marea Roșie, Marea Arabiei și Oceanul Indian distrugătoarele staționate acolo și trimiterea lor în Mediterana și Marea Neagră.

Dezvoltat de Lockheed Martin, sistemul de apărare Aegis împotriva rachetelor balistice este acum prezent în coasta Rusiei cu 10 distrugătoare și trei crucișătoare. Cele 68 de distrugătoare de rachete ghidate din clasa Arleigh Burke și 22 de crucișătoare din clasa Ticonderoga pot lansa simultan trei rachete sol-aer de croazieră Tomahawk.

Avioane de vânătoare și bombardiere nucleare pe Flancul de Est

Toate cele de mai sus reprezintă o formidabilă „armadă” trimise să-i bântuie gândurile lui Vladimir Putin. Forța desfășurată de americani este una impresionantă, de câteva ori mai puternică decât toate capacitățile navale ale rușilor, cred specialiștii. Iar desfășurarea a 10 nave de război cu rachete Tomahawk în regiunea Mediterana – Marea Neagră este o escaladare periculoasă a tensiunilor într-un mediu deja tensionat.

Ca să nu mai vorbim și de recentele avioane de vânătoare, inclusiv bombardiere cu capacitate nucleară, pe care SUA le pregătesc a fi trimise în Polonia.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
28.915 afisari

20 COMENTARII

    • Vezi ca-i perikol ptr tine P O P O N A R E! Se fac si incorporari. Nu trebuie sa stii sa tragi cu puscs ci doar sa stai in picioare ca tinta sa aiba Ivan in ce sa traga.

      • Coilonele Dragomir, da’ matali ce cusur ai??? Popoul matali de coilonel, călit în militărie, sigur are o găoază suficient de mare ca să aibă mujicii în ce să tragă!!!

          • Mah eu sunt la Garnizoana. Ca-i razboi ori nu tot acolo voi merge in fiecare zi. Eh daca se fac incorporari atunci din lipsa de timp se va face instructie intensiv 3-4 zile . Eu voi conduce instructia. Am sa va alerg de o sa va scot drogurile si bautura din cap, o sa faceti planton non stop.

        • Nu racane , tu vei primi pusca din lemn ca la dili bau. Tu vei fi genist , ai sa sapi transee antitanc cu harletul. Nu ai cu ce sa ma impusti.

  1. Din punct de vedere istoric formularea de „Armada” nu este prea fericită. În anul 1588 regele Spaniei a denumit ARMADA flota trimisă să lupte împotriva Angliei. Ea a fost nimicită aproape în totalitate de inamic și de furtuni.

  2. INVINCIBILA ARMADA, nume dat flotei spaniole trimise, în 1588, sub conducerea lui Pérez de Guzmán, duce de Medina-Sidonia, împotriva Angliei. A fost înfrântă în iul.-aug. de amiralul englez Thomas Howard și distrusă apoi de furtună în apropiere de arh. Hebride, fapt ce a subminat puterea maritimă a Spaniei. Sursa Dicționar Enciclopedic

    • O istorioară interesantă în legătură cu INVINCIBILA ARMADA este următoarea. INVINCIBILA ARMADA s-a concentrat în 1587 în portul Cadiz. Pentru englezi situația era gravă !!! Atunci, au recurs la o manevră riscantă: o mică flotă condusă de proaspăt în-nobilatul Sir Francis Drake, primul comandant de navă (Golden Deer, singura rămasă din cinci) care a înconjurat fizic Pământul (Magelan a fost ucis în sudul Filipinelor) a efectuat un raid pirateresc în portul Cadiz. Spaniolii au denumit înconjurul Pământului făcut de Drake „Ocolul Pământului în 40 de jafuri”. Ceea ce se pare că este adevărat, Francis Drake, în numele Reginei Elisabeta 1, în Pacific, a interceptat navele care cărau aur și argint din Peru și Bolivia în istmul Panama unde erau puse în nave și trimise în Spania. A provocat pierderi mari flotei spaniole, întârziind mult atacul acesteia în Anglia. Toată istoria este celebră în ceea ce privește ceea ce avea să devină MI6. Sir Roger Walshingham, păstrătorul sigiliului regal, care era, cu voia reginei Angliei, spion plătit al regelui Spaniei, i-a trimis acestuia o scrisoare despre raidul lui Drake la Cadiz, care scrisoare a ajuns exact când avea loc atacul.

  3. Democrații de cand se stiu vor război in Europa si mai ales in Balcani, ultimul a fost cu distrugerea Yugoslaviei. Mare lucru cu idiotul asta de biden sa nu se întâmple din nou si prostii sa aplaude si sa arunce cu miliarde ca sa fie apărați de ursul cel rau

  4. Totul e o mare vrajeala, părerea mea la care am dreptul. Conform Digi 24, g-ralii Mark Myller și Valeri Gherasimov au avut discuții pe probleme comune în materie de securitate. A urmat discuția dintre Biden și Putin după care exercițiile militare simultane ale flotelor celor doua state în Marea Neagra și Marea Mediterana, cu concentrarea unui nr. mare de nave din alte zone. Cine e prost sa creadă ca cele doua superputeri risca sa se distrugă reciproc de dragul Ucrainei? Aici se aplica zicala, nu-i ce crezi, nu-i ce vezi prima data, mai uită-te odată și-ai sa vezi altceva.

  5. Care este de fapt miza sa puna toata europa in pericol chiar nuclear ca ucraina sa adete la nato sau sa o aperre de parca e buricul pamantului??? Ce vor dr fapt astia de la putin ca sunt dependenti de gazul lui afaceri fac la greu toti si nemtii si francrzii??!!

  6. Se dau unii viteji dar sa te ferească sfântul sa se întâmple că ai să-ți întrebi apropiații daca single pute .Atunci sa fii sigur că ai făcut în pantaloni de frică

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger