AcasăȘTIRI EXTERNEMesaj incredibil al lui Putin pentru ucraineni. Ce le-a urat „țarul”, în...

Mesaj incredibil al lui Putin pentru ucraineni. Ce le-a urat „țarul”, în plin război

Putin, săpat la temelie de elita rusă?! Ce șanse de opoziție fermă față de președintele rus există

Președintele rus Vladimir Putin a făcut numeroase referiri la „nazism” în felicitările sale adresate țărilor din fostul bloc sovietic și din Asia Centrală, precum și regiunilor separatiste din estul Ucrainei, duminică, 8 mai, cu prilejul celei de-a 77-a aniversări a victoriei aliaților împotriva Germaniei naziste.

În salutul său de 8 mai, Putin a dat asigurări că „la fel ca în 1945, victoria va fi a noastră”, făcând numeroase comparații între cel de-al Doilea Război Mondial și conflictul din Ucraina.

„Nazismul își ridică din nou capul”

„Astăzi, soldații noștri, ca și strămoșii lor, luptă umăr la umăr pentru eliberarea țării lor natale de mizeria nazistă, cu încrederea că, la fel ca în 1945, victoria va fi a noastră”, a declarat liderul de la Kremlin într-un mesaj adresat duminică țărilor din fostul bloc sovietic, din Asia Centrală și din regiunile separatiste din estul Ucrainei.

„Astăzi, datoria comună este de a împiedica renașterea nazismului, care a provocat atâta suferință oamenilor din diferite țări”, a adăugat el, dorind „ca noile generații să fie demne de memoria părinților și bunicilor lor”, scrie Le Figaro.

În salutul său, Vladimir Putin a făcut, de asemenea, numeroase referiri nu doar la soldați, ci și la civilii de pe „frontul de acasă”, care au „zdrobit nazismul cu prețul a nenumărate sacrificii”. „Din păcate, astăzi, nazismul își ridică din nou capul”, a declarat președintele rus, într-un pasaj adresat ucrainenilor.

„Tuturor locuitorilor Ucrainei, un viitor pașnic și drept”

„Datoria noastră sacră este de a împiedica moștenitorii ideologici ai celor care au fost înfrânți” în ceea ce Moscova numește „Marele Război Patriotic” să „se răzbune”. Apoi, președintele le-a urat „tuturor locuitorilor Ucrainei, un viitor pașnic și drept”.

În Rusia, Moscova va comemora luni victoria împotriva Germaniei naziste printr-o paradă militară urmată de un marș numit „Regimentul Nemuritorilor” pentru a aduce un omagiu strămoșilor care au luptat împotriva lui Hitler.

author avatar
Tudor Borcea