AcasăȘTIRI EXTERNEMesaj dur pentru SUA. China spune ce planuri are cu Taiwanul în...

Mesaj dur pentru SUA. China spune ce planuri are cu Taiwanul în 2023

Mesaj dur pentru SUA. China spune ce planuri are cu Taiwanul în 2023 / Foto: printscreen

China își va apăra suveranitatea și va împiedica independența Taiwanului în 2023, a declarat un înalt oficial de la Beijing.

În acest an, China va continua să își protejeze în mod hotărât suveranitatea statului și integritatea teritorială, precum și să contracareze orice provocări care vizează independența Taiwanului și orice încercări de interferență externă în problema Taiwanului, a declarat Ma Xiaoguang, directorul Biroului de Informare din cadrul Biroului pentru afaceri cu Taiwan al Consiliului de Stat, în cadrul unei conferințe de presă,  miercuri.

„Există o singură Chină, iar Taiwanul face parte din ea”

„În noul an, China va apăra cu fermitate suveranitatea statului și integritatea teritorială, va reprima cu hotărâre provocările forțelor separatiste care susțin independența Taiwanului, precum și orice tentativă de interferență externă și va apăra cu fermitate interesele fundamentale ale națiunii chineze și interesele personale ale compatrioților de pe ambele părți ale Strâmtorii Taiwan”, a declarat acesta, citat de televiziunea centrală din China.

Oficialul a subliniat că există o singură Chină, iar Taiwanul face parte din ea. Potrivit acestuia, soluționarea problemei Taiwanului este o afacere internă a poporului chinez și orice încercare de a „rupe” Taiwanul de China nu va avea succes, informează TASS.

„Îndemnăm țările în cauză să respecte cu strictețe principiul «o singură Chină», să nu mai trimită semnale false forțelor separatiste care susțin independența Taiwanului și să nu se mai joace cu focul în problema Taiwanului”, a precizat purtătorul de cuvânt, cu trimitere la SUA.

Beijingul consideră insula ca fiind una dintre provinciile sale, iar această poziție este susținută și de alte țări, inclusiv de Rusia.

SUA au întrerupt relațiile diplomatice cu Taiwan în 1979 și le-au stabilit cu China. Deși recunoaște politica „o singură Chină”, Washingtonul continuă să mențină contacte cu insula și să o aprovizioneze cu arme. Tensiunile din strâmtoarea Taiwan s-au accentuat după vizita la Taipei a președintei de atunci a Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, în perioada 2-3 august 2022.

Președintele Joe Biden a declarat că va apăra militar Taiwanul, în cazul unei invazii chineze

author avatar
Tudor Borcea
680 afisari

2 COMENTARII

  1. „Taipei trebuie dominat de Mao
    nu de reactoru ala nuclear!”

    Reactor supplier: General Electric
    Construction cost: NT$280 billion; (US$9.4 billion)
    Status: Mothballed<<<<<<<<<<<<<<<<<a facut panza de paianjeni,jenant,oarecum
    Construction began: 1999

  2. VEZI DECLARATIA LUI BIDEN PRIVITOARE LA NORD STREAM 2 ! ” NU VA EXISTA „,IAR DUPA CE AU FOST SABOTATE !,PRETINDEAU CA AU FOST SABOTATE DE RUSI !!, RUSUL DACA VOIA SA NU LIVREZE GAZE IN GERMANIA ERA DESTUL SA OPREASCA COMPRESOARELE DE GAZE .
    CAND TAIWANUL NU-I RECUNOSCUT CA TARA INDEPENDENTA !,CAND TAIWANUL ESTE PARTE AUTONOMA A CHINEI !,CE TE BAGI TU BIDEN IN TREBURILE INTERNE CHINEZE ???.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger