AcasăȘTIRI EXTERNEMerkel vrea să le interzică turiștilor britanici să vină în UE

Merkel vrea să le interzică turiștilor britanici să vină în UE

Merkel vrea să le interzică turiștilor britanici să vină în UE

Germania dorește ca turiștii britanici să nu poată călători în Uniunea Europeană indiferent dacă au primit sau nu un vaccin anti-Covid-19, de teama variantei Delta a coronavirusului care este covârșitor de răspândită și majoritară în Marea Britanie.

Cancelarul german Angela Merkel, care urmează să se întâlnească la sfârșitul acestei săptămâni cu premierul britanic Boris Johnson, la reședința sa din Checkers, dorește ca Marea Britanie să fie desemnată drept „țară de îngrijorare” sanitară, scrie Boursorama.

Această chestiune va fi discutată de înalți reprezentanți europeni la o reuniune a unui comitet de criză al UE, scrie presa britanică, potrivit căreia Grecia, Spania, Cipru, Malta și Portugalia au planificat să se opună proiectului de la Berlin.

Ministrul Sănătății, prins cu secretara

La Londra, guvernul intenționează să ridice restricțiile de călătorie la începutul lunii iulie pentru resortisanții britanici care au primit cele două doze de vaccin anti-Covid-19.

Pe de altă parte, ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, și-a anunțat demisia recunoscând că a „încălcat instrucțiunile sanitare” destinate stopării pandemiei Covid-19, scrie France 24.

Susținut de Boris Johnson, Hancock a cedat totuși presiunilor populare după publicarea, de către tabloidul The Sun, a unui video în care acesta se sărută languros cu o asistentă, în biroul său, sfidând regulile de distanțare socială pe care el însuși le-a impus.

author avatar
Tudor Borcea
259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger