AcasăȘTIRI EXTERNEMerkel se sucește: Există o concentrare prea mare pe mașini electrice

Merkel se sucește: Există o concentrare prea mare pe mașini electrice

Merkel se sucește: Există o concentrare prea mare pe mașini electrice

Estimând că industria auto „face parte din soluția” la schimbările climatice, cancelarul german Angela Merkel a cerut producătorilor de autoturisme să păstreze o minte deschisă cu privire la tehnologia automobilelor neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, dincolo de mașinile electrice.

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat, marți, 7 septembrie, cu privire la o concentrare „exclusivă” pe mașinile electrice în cursa de decarbonizare a transportului, îndemnând producătorii de automobile de la Salonul Internațional al Automobilelor (IAA) din München să rămână deschisi la tehnologii alternative.

Merkel, o veterană a salonului IAA

„Sunt încântată că acum este de netăgăduit faptul că tendința este în mod clar către mobilitatea electrică”, a declarat Merkel, la deschiderea oficială a salonului auto. Ea a menționat că producătorii au parcurs un drum lung de la IAA din urmă cu patru ani, când majoritatea erau capabili să prezinte doar vehicule concept.

Dar cancelarul i-a avertizat, de asemenea, să nu se concentreze exclusiv pe mașinile alimentate cu baterii, spunând că producătorii de automobile ar trebui să exploreze alternative precum hidrogenul și să se asigure că industria este o „parte centrală a soluției” la schimbările climatice.

Apariția lui Merkel marchează pentru a opta oară când a deschis salonul auto, care anul acesta se concentrează pe protecția climei și mobilitatea durabilă și include zeci de producători de biciclete, vehicule de navetă autonome și scutere electrice.

Acuzații de „greenwashing”

Industria se angajează să atingă obiectivul neutralității climatice a declarat Hildegard Müller, președintele Asociației germane a industriei auto (VDA), în timp ce criticii motoarelor clasice acuză marii producători de „greenwashing” în promisiunile lor de trecere la o mobilitate climatic neutră, scrie Politico.

Poliția se așteaptă la până la 60.000 de manifestanți care vor protesta, sâmbătă, împotriva salonului auto de la Munchen.

author avatar
Tudor Borcea
553 afisari

2 COMENTARII

  1. normal si alea pe langa faptul ca polueaza ca sa extragi componentele necesare fabricarii lor mai si explodeaza cand se incing! Asa benzina pocneste doar daca esti tampit si ii dai scanteie iar motorina doar daca ii dai flacara deschisa.

  2. @ Merkel arată că este și incapabilă și indecisă despre poluare, ca și cei care o consiliează să ia deciziile, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger