AcasăȘTIRI EXTERNEIahtul lui Jeff Bezos, prea mare pentru podul istoric din Rotterdam. DE...

Iahtul lui Jeff Bezos, prea mare pentru podul istoric din Rotterdam. DE NECREZUT ce vor face olandezii! – VIDEO

iahtMegaiahtul lui Jeff Bezos este prea mare. Podul istoric din Rotterdam va fi demontat - VIDEO

Jeff Bezos se află în mijlocul unei controverse, după ce autoritățile din Rotterdam au luat o decizie incredibilă! Un pod istoric, vechi de 144 de ani, va fi demontat temporar pentru a-i permite miliardarului american să-și scoată din port uriașul iaht, în valoare de 430 de milioane de euro.

Iahtul lui Jeff Bezos este fabricat de compania Oceanco la Alblasserdam, în apropiere de Rotterdam, şi ar trebui să treacă în vara acestui an pe sub podul Koningshaven. Doar că iahtul e mai înalt decât podul. Așa că reprezentanții șantierului naval au cerut primăriei să demonteze podul, iar oficialii au fost de acord.

Astfel, dacă secțiunea din mijloc a podului va fi înlăturată, uriașa ambarcațiune de lux va putea trece fără probleme.

Costurile, suportate de Bezos

Întreaga operațiune care va dura câteva săptămâni va avea loc la vară. Costurile vor fi plătite de compania navală care construieşte iahtul, potrivit Fox News.

Decizia i-a deranjat pe unii locuitori, deoarece consiliul local a promis, după o renovare majoră din 2017, că nu va mai demonta niciodată această construcţie.

Podul Koningshaven, care datează din 1878, este considerat unul dintre simbolurile orașului Rotterdam, fiind reconstruit complet după ce a fost bombardat de naziști în 1940 în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

author avatar
Andreea Vlad