AcasăȘTIRI EXTERNEMega-iahtul miliardarului rus Alisher Usmanov, confiscat de Germania. Nava a costat 600...

Mega-iahtul miliardarului rus Alisher Usmanov, confiscat de Germania. Nava a costat 600 milioane de dolari (VIDEO)

Mega-iahtul miliardarului rus Alisher Usmanov, confiscat de Germania. Nava a costat 600 milioane de dolari

Miliardarul rus Alisher Usmanov a fost sancționat luni de Uniunea Europeană. Măsura a fost luată în cadrul acțiunilor occidentale după invadarea Ucrainei de către Rusia. Două zile mai târziu, unul din bunurile sale prețioase – iahtul Dilbar, evaluat la aproape 600 de milioane de dolari – a fost confiscat de autoritățile germane din Hamburg.

Nava se afla în șantierele navale din Hamburg ale companiei germane Blohm-Voss, de la sfârșitul lunii octombrie, pentru o lucrare de reamenajare. Surse Forbes au spus că guvernul german a confiscat nava, și că angajații care lucraseră la iaht nu s-au mai prezentat la muncă miercuri.

Mega-opulență pe mare

Reprezentanții Blohm-Voss și Usmanov nu au răspuns până acum solicitării de a comenta subiectul.

Usmanov a cumpărat iahtul Dilbar în 2016 pentru suma estimată de 600 de milioane de dolari, de la constructorul naval german Lürssen, care l-a construit la comandă pentru el timp de 52 de luni.

Firma îl numește „unul dintre cele mai complexe și mai provocatoare iahturi construite vreodată, atât în ​​ceea ce privește dimensiunile, cât și tehnologia”.

Este cel mai mare iaht cu motor din lume după tonajul brut, al șaselea după lungime (156 m) și este exploatat de obicei de un echipaj de 96 de oameni.

Dilbar are cea mai mare piscină instalată vreodată pe un iaht, precum și două heliporturi, o saună, un salon de înfrumusețare și o sală de sport. Interioarele pot găzdui până la 24 de persoane în 12 apartamente.

Iahtul face parte din averea estimată la miliarde de dolari a lui Usmanov, care cuprinde participații la gigantul de minereu de fier și oțel Metalloinvest și firma de electronice de larg consum Xiaomi, precum și participații mai mici în telecomunicații, minerit și media.

32 de oligarhi au iahturi de superlux

Unul dintre primii investitori în Facebook, împreună cu colegul miliardar Iuri Milner, Usmanov deține și active imobiliare extinse în Occident, variind de la două proprietăți din Marea Britanie – Beechwood House din Londra și Sutton Place din Surrey, evaluate la 280 de milioane de dolari – la case de lux din Germania, Elveția, Monaco și Sardinia.

Usmanov nu este singurul miliardar rus posesor al unui mega-iaht. Forbes și experții în evaluarea iahturilor de la VesselsValue au identificat alți 32.

„Cred că o astfel de decizie este nedreaptă, iar motivele folosite pentru a justifica sancțiunile sunt un set de acuzații false și defăimătoare care îmi afectează onoarea, demnitatea și reputația de afaceri. Voi folosi toate mijloacele legale pentru a-mi proteja onoarea și reputația”, a declarat Usmanov, marți, comentând sancțiunile UE.

author avatar
Tudor Borcea
614 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger