AcasăȘTIRI EXTERNEMedvedev, teorie-ŞOC despre cum a fost emis mandatul de arestare pe numele...

Medvedev, teorie-ŞOC despre cum a fost emis mandatul de arestare pe numele lui Putin. Ce ar fi făcut americanii

Medvedev, teorie-ŞOC despre cum a fost emis mandatul de arestare pe numele lui Putin. Ce ar fi făcut americanii

Dmitri Medvedev a acuzat SUA de mituirea Curţii Penale Internaţionale (CPI) pentru a emite un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin.

Vicepreşedintelui Consiliului de Securitate al Rusiei i s-a părut suspect faptul că bugetul din acest an al tribunalului special a crescut cu 24 de milioane de euro.

Mită pentru pedepsirea Rusiei?

Medvedev a mai precizat că „mita” ar fi avut drept scop promovarea „cazurilor antiruseşti legate de conflictul din Ucraina”. Mandatul de arestare „este, bineînţeles, demonstrativ şi absurd, chiar dureros. Dar, din păcate, are anumite consecinţe”, care a continuat:

Din câte îmi aduc aminte, bugetul din acest an al tribunalului special a crescut cu 24 de milioane de euro. Poate fi interpretat indiferent cum, dar în esenţă pare a fi o mită din partea autorităţilor americane”.

Se poate ajunge la război din cauza mandatului

Dmitri Medvedev a afirmat că instituţiile internaţionale au fost înlocuite cu organisme care se conformează voinţei unei serii de ţări, făcând aluzie la SUA, prin urmare, a subliniat că pentru Rusia nu are sens să rămână membră a unor astfel de organizaţii. Rusia nu este membră a CPI.

Ce este un mandat de arestare a unui lider străin? Acesta este un casus belli, care ar putea fi urmat de izbucnirea unui război, dacă se întâmplă aşa ceva„, a spus vicepreşedintele Consiliului de Securitate rus, citat de publicaţia rusă pro-Kremlin Moskovski komsomoleţ.

author avatar
Andrei Ștefan