AcasăȘTIRI EXTERNEMedvedev ameninţă Occidentul: "Dezintegrarea violentă a unei puteri nucleare, un joc de...

Medvedev ameninţă Occidentul: „Dezintegrarea violentă a unei puteri nucleare, un joc de șah cu moartea”

Medevdev

Dmitri Medvedev a acuzat Occidentul că „joacă șah cu moartea” prin sprijinul său pentru Ucraina, spunând că țările vestice că încearcă să profite de conflict pentru a împinge Rusia către „o nouă rundă de dezintegrare”.

Fostul preşedinte rus le-a reamintit tutror că Rusia este o putere nucleară.

Crede că Vestul vrea să dezintegreze Rusia

Medvedev, care este acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a acuzat țările occidentale că încearcă să profite de conflict pentru a împinge Rusia către „o nouă rundă de dezintegrare”.

„Să facă totul pentru ca instituțiile de stat ale Rusiei să nu mai funcționeze”, a spus el. „Pentru a priva țara de o guvernare eficientă, așa cum era în 1991. Și, în consecință, eliminarea Rusiei din domeniul politic.”

El a adăugat că „astfel de încercări sunt într-adevăr extrem de periculoase”, deoarece „ignoră o simplă axiomă: dezintegrarea violentă a unei puteri nucleare este întotdeauna un joc de șah cu moartea”.

Dmitri Medvedev, fost preşedinte al Rusiei şi care a fost considerat cândva drept un liberal, a devenit unul dintre cei mai vocali susţinători ai războiului, făcând mai multe afirmaţii dure la adresa Occidentului.

author avatar
Andrei Ștefan