AcasăȘTIRI EXTERNEMedicii din Italia trebuie să aleagă: vaccinarea anti Covid ori suspendarea

Medicii din Italia trebuie să aleagă: vaccinarea anti Covid ori suspendarea

italiaMedicii din Italia trebuie să aleagă: vaccinarea anti Covid ori suspendarea

Italia obligă toți lucrătorii din domeniul sănătății să se vaccineze împotriva Covid-19. Decizia a fost adoptată de guvernul de la Roma pentru a proteja pacienții vulnerabili dar și pentru a lupta împotriva atitudinii „anti-vaccin”.

Inclusiv farmaciștii sunt obligați să se vaccineze, transmite Reuters. Cei care refuză ar putea fi suspendați pentru tot restul anului.

„Scopul măsurii este de a proteja pe cât posibil atât personalul medical, cât și cel paramedical, precum și pe cei care se află în medii care ar putea fi mai expuse riscului de infectare”, transmite guvernul.

Decretul introduce, de asemenea, protecție legală pentru cei care administrează vaccinul, o măsură pe care medicii și asistentele o solicitaseră, după ce cadrele medicale au fost anchetate pentru omor în urma decesului unui italian vaccinat în Sicilia.

În Peninsulă există o vastă mișcare anti-vaccinare. Descoperirea recentă a focarelor în spitale, după ce personalul a refuzat să facă vaccin, a stârnit proteste în Italia.

Accelerarea campaniei de vaccinare

Italia, a cărei campanie de vaccinare a fost împiedicată de întârzierile de aprovizionare care au afectat și alte țări ale Uniunii Europene, s-a angajat să ajungă la 500.000 de vaccinări zilnice în aprilie, de la aproximativ 230.000 în prezent.

Aproximativ 10 milioane de doze au fost administrate de la sfârșitul lunii decembrie și aproximativ 3,1 de milioane de italieni au primit cele două doze recomandate (din totalul de 60 de milioane de locuitori). Italia a înregistrat o creștere a infectărilor și a deceselor în ultima lună, iar guvernul a înăsprit restricțiile pentru a controla virusul.

author avatar
Andreea Vlad