AcasăȘTIRI EXTERNEMecca. Arabia Saudită redeschide frontierele pelerinilor vaccinați

Mecca. Arabia Saudită redeschide frontierele pelerinilor vaccinați

Mecca. Arabia Saudită redeschide frontierele pelerinilor vaccinați

Autoritățile saudite vor începe să accepte cererile de intrare în țară începând de luni, 9 august.

Arabia Saudită va permite pelerinilor vaccinați împotriva Covid-19, veniți din străinătate, să efectueze Umrah, micul pelerinaj musulman, la Marea Moschee de la Mecca şi la moscheea Profetului Mahomed la Medina, la 18 luni de la închiderea granițelor regatului, gardian al locurilor sfinte ale Islamului.

Doar vaccinuri recunoscute în regat și carantină

Pelerinii străini care doresc să călătorească la Mecca vor trebui să fie vaccinați cu un vaccin recunoscut de Arabia Saudită (Pfizer, AstraZeneca, Moderna și Johnson & Johnson) și să se supună regulilor de carantină.

În fiecare lună, până la două milioane de pelerini vor putea efectua Umrah, rezervat anterior doar pelerinilor vaccinați care locuiesc în Arabia Saudită. Autoritățile sunt în curs de a stabili o listă a țărilor autorizate și de a analiza măsurile care urmează să fie puse în aplicare țară cu țară, conform agenției saudite SPA.

Sub semnul pandemiei

Epidemia Covid-19 a perturbat pelerinajele Hajj – mare pelerinaj anual – și Umrah, surse importante de venit pentru regatul saudit. Luna trecută, oficialii saudiți au organizat hajj-ul pentru al doilea an consecutiv pe fondul pandemiei, limitând pelerinii la 60.000 de saudiți și străini rezidenți vaccinați, față de 10.000 în anul precedent. În 2019, 2,5 milioane de oameni au efectuat hajj-ul.

Micul pelerinaj, care spre deosebire de hajj poate fi efectuat pe tot parcursul anului, atrage în mod normal milioane de vizitatori din întreaga lume în fiecare an. Anunțul reluării Umrah a stârnit bucuria credincioșilor, scrie 20 Minutes.

Trambulină economică

În vremuri normale, Hajj și Umrah aduc aproximativ 12 miliarde de dolari (10,2 miliarde de euro) pe an în Arabia Saudită, care încearcă să-și diversifice economia ultra-dependentă de petrol. Ele sunt, de asemenea, un avantaj pentru companiile aeriene și agențiile de turism.

De la începutul crizei sanitare, Arabia Saudită a înregistrat oficial peste 532.000 de cazuri de coronavirus și peste 8.300 de decese. Guvernul a accelerat campania de vaccinare la începutul lunii august, cu scopul de a relansa turismul și de a găzdui evenimente și spectacole sportive.

Vaccinarea este acum obligatorie pentru a intra în unități publice și private, inclusiv în școli și locuri de divertisment, precum și pentru a utiliza transportul public.

author avatar
Tudor Borcea
181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger