AcasăȘTIRI EXTERNEMcDonald's renunță la burgerul fără carne. Conservatorii americani taxează „fripturile” vegane

McDonald’s renunță la burgerul fără carne. Conservatorii americani taxează „fripturile” vegane

McDonald's renunță la burgerul fără carne. Conservatorii americani taxează „fripturile” vegane / Foto: printscreen

Lanțul de restaurante McDonald’s a renunțat la burgerul său vegetarian în SUA, în fața unei piețe vegane în scădere în țară.

La începutul anului, McDonald’s a lansat un burger cu o „friptură” vegetariană „la grătar” însoțită de ceapă, castravete, salată, felii de roșii, ketchup, muștar, maioneză și o felie de brânză americană. În sfârșit, un burger pentru vegetarieni.

5% vegetarieni în SUA

Dar burgerul „McPlant” a fost abandonat în mod discret luna trecută (este încă disponibil pe unele piețe, inclusiv în Marea Britanie). Acest lucru subminează pretenția industriei fără carne de a putea schimba modul în care mănâncă americanii.

A convinge consumatorii de carne din SUA să adopte alternative pe bază de plante s-a dovedit a fi o provocare. Beyond Meat, compania cu care a colaborat lanțul de restaurante din SUA, care produce o varietate de produse pe bază de plante, inclusiv imitații de carne tocată de vită, burgeri, cârnați și chiftele, a avut un an dificil, acțiunile sale scăzând cu aproape 70%. În august, compania a concediat 4% din forța sa de muncă după ce s-a confruntat cu scăderea vânzărilor.

Consumatorii par reticenți în a-și adapta comportamentul atunci când mediul este singurul beneficiar. În ciuda avertismentelor privind schimbările climatice, numărul americanilor care sunt vegetarieni sau vegani a rămas relativ stabil în ultimii 20 de ani. Aproximativ 5% dintre americani în 2018 au declarat că sunt vegetarieni, în timp ce 3% sunt vegani, potrivit unui sondaj transmis de ziarul britanic The Guardian. Chiar și atunci când participanții au fost informați cu privire la amprenta de carbon a producției de carne, aceștia au fost mai predispuși să opteze pentru carnea de origine animală decât pentru o alternativă bazată pe plante.

Consumatorii ar fi putut fi descurajați de gustul fripturii pe bază de plante și de faptul că nu este neapărat o alternativă mai sănătoasă la carnea de origine animală. Carnea pe bază de plante a avut succes și în SUA. În 2018 și 2019, zece state conservatoare au interzis utilizarea termenului „carne” pe etichetele produselor care nu provin de la animale, vizând industria cărnii pe bază de plante, scrie Le Point.

author avatar
Tudor Borcea
360 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger