AcasăȘTIRI EXTERNEMass-media mainstream, de la manipulare la Marea Resetare

Mass-media mainstream, de la manipulare la Marea Resetare

Dacă întrebi un om nevaccinat de ce refuză să se „înțepe”, îți va răspunde că nu are încredere. Și de aici pleacă totul, de la neîncrederea în sistemul de sănătate, în medici, în presa care vântură informațiile despre pandemia Covid-19. Presa mainstream, controlată de corporațiile media, a reușit să atingă un nivel de manipulare nebănuit cu câțiva ani în urmă. Dar, cum exact asta s-a și urmărit, toată propaganda are succes fiindcă satisface fix așa-zisele nevoi ale „omului nou”.

Cine urmărește zilnic buletinele de știri și ține cont de mesajele transmise acolo, va constata că este prins într-un labirint setat special pentru asta. Apare agitația permanentă, iar orele se umplu de coșmaruri. Nevoile reale ale consumatorului de informație nu vor fi satisfăcute, dar cineva tot iese în câștig căci oamenii ajung să fie ținuți într-o stare perpetuă de confuzie și lehamite. Pentru cine nu știe, mass-media mainstream corporatistă servește intereselor unei elite care controlează lumea până în cel mai mic detaliu.

Aceleași subiecte plimbate de la o televiziune la alta

Nu-i de mirare că subiectele plimbate de la o sursă la alta sunt mereu aceleași, de la cât de afectată este lumea de Covid-19 și până la amenințările Rusiei și/ sau Chinei. Scopul urmărit este acela de a deveni fiind anxioase, întrebându-ne dacă în prezent există vreun contrast între lumea reală și cea aparentă. Controlul lingvistic și vizual al minții este rațiunea sub care s-a activat această putere (presa mainstream), iar frica este tactica preferată.

Într-un recent articol de impact, cunoscutul jurnalist canadian Eva Bartlett, care s-a remarcat transmițând de pe fronturile din Siria și Gaza, arată cum informațiile despre Covid-19 aruncate pe piață de mass-media mainstream au dus la o creștere dramatică a cazurilor de anxietate, mulți oameni trăind în continuare sub o stare de panică. Acest lucru nu este în niciun caz un accident. Frica imobilizează și face imposibilă gândirea clară.

Noua ordine digitală și transhumanismul

Noua ordine digitală despre care se tot vorbește de ceva vreme este lumea teleconferințelor și a vieții în online. Este despre dispariția existenței spațiului fizic, a timpului și, în final, a oamenilor. Este despre o lume în care strângerea mâinilor, ca un gest de salut, devine un act disident. O lume bântuită de spectre mascate, cuvinte distorsionate și imagini care pot apărea și dispărea într-o nanosecundă. Va fi un adevărat spectacol de magie.

Într-o societate controlată de înalta tehnologie (Inteligență Artificială), singurătatea va fi răspândită peste tot. Deja tehnologia IT a sechestrat oamenii în spatele ecranelor (tv, laptop sau smartphone), iar în curând se vrea închiderea acestui cerc. Tot acest plan a primit și un nume – Marea Resetare.

Ce se urmărește

Elitele s-au concentrat zeci de ani pe dezvoltarea tehnologiei care invadează și distruge spațiul privat interior al oamenilor, unde se află libertatea de a gândi și de a decide. De ce se vrea asta? Pentru că atunci când dimensiunea interioară a existenței umane este complet pierdută, nu va mai fi nicio modalitate de a critica lumea exterioară, de a te ridica împotriva politicului și a structurii sociale. Disidența devine o amintire, va fi fost cândva o pasiune inutilă, de pe vremea când oamenii se identifică cu socialul. Natura umană nu se schimbă, însă structurile sociale și noua ordine digitală pot și vor fi folosite pentru a distruge bunătatea oamenilor.

Cândva, oamenii se așezau împreună și stăteau de vorbă, împărtășindu-și gândurile și sentimentele. „Conspirau” într-un mod cât mai natural, fără teamă că ar fi spionați electronic. Azi, fiecare ține privirea în jos… își verifică telefonul mobil.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.245 afisari

7 COMENTARII

  1. Corect dar si gresit.
    In www unii oameni
    sunt mai sinceri, sub protectia ecranului, mai buni, scapa de prejudecati, poate sunt mai siguri pe ei. Unii nu. Devin mai prudenti. Exact ca in fizic.
    Problema, zic eu, sunt altele:
    -monopolul si dependenta de o infrastructura critica, cu toare riscurile
    – lipsa de rezilienta a unora, sau a unor infrastructuti.
    Suntem pregattiti? ZNu ! Dar nu evina ia sau www ci a noastra ca nu ne pregatim sa fim rezilienti

  2. Reset e de fapt re: set care are alta semnif care tine de set zeul egiptean la care se inchina astia care il promoveaza!!! Asa e reclama lui swab marele guru !!!

    • „Adam s-a împreunat iarăși cu nevastă-sa; ea a născut un fiu, și i-a pus numele Set; „căci”, a zis ea, „Dumnezeu mi-a dat o altă sămânță în locul lui Abel, pe care l-a ucis Cain.” Lui Set i s-a născut și lui un fiu, și i-a pus numele Enos. Atunci au început oamenii să cheme Numele Domnului. ”
      —Geneza 4: 25-26

  3. la orice exista si leac , in plus bosorogii care au planuit mascarada in scurt timp vor crapa , si lumea nu va accepta la nesfarsit golaneala asta . viata va fi urata si pentru cei care inconstient o sustin acum pentru niste bani .

  4. Mi se pare ca unii dintre voi,draga Nicholas, ati inceput sa aveti cosmaruri ,nu mai aveti somnul linistit.Eu va sfatuiesc sa va ardeti dosarele cat mai puteti.N-ati invatat nimic de la Orban,Oana,Tudorica Chirila?

    • Eu cred ca tu esti sclavul televizorului si al Internetului. Ti au dat voie sa gandesti si sa scrii pe aceasta pagina?

    • Domnul anonim. Este ok. Cu certitudine aveti dreptul sa va luati de cine vreti, cum vreti si la orice nivel lingvistic. Sunteti bine de tot ascuns in virtual, nu patiti nimic. Repet, e ok. Totusi, fiind clara dorinta dvs de a comenta, nu ati dori sa spuneti ceva pe marginea articolului?! Ceva contrar, ma gandesc, caci inteleg ca nu sunteti de acord cu esenta celor scrise. Poate ne lumineaza domnia voastra, contrargumentand la textul articolului. Despre lumina glorioasa a viitorului, despre frumusetea vietii digitale vs viata reala, despre orice altceva considera domnia voastra ca poate fi pus in contraponderea celor scrise mai sus, in articol.
      Caci altfel… Ce sa zic… Alea spuse de dvs cu dosare, cu amenintari virtuale cu miros de shaorma stricata sunt, cu toata sinceritatea, flatulente decerebrate; provocari de prichindel cu hipogonadism si diminuare a secretiei de testosteron si eventual o disfunctie erectila care va frustreaza, cel mai probabil. Sunt multi asa, inclusiv printre colegii mei de generatie mai tanara, si inteleg in acest caz atitudinea domniei voastre pentru care cosmarul digital (pentru noi) devine paradisiac pentru dumneavoastra in contextul in care puteti, nu-i asa (?!) – regula si pana la 20GB de femei digitale pe zi; pe sub birouas, pe barosaneala.
      Cu toata compatimirea si dorindu-va mai putina frustrare si multa sanatate,
      Cursaru Flaviu

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger