AcasăȘTIRI EXTERNEMass-media americană îi duce dorul lui Trump

Mass-media americană îi duce dorul lui Trump

La două luni după ce Donald Trump a părăsit Casa Albă, canalele de televiziune și presa americană și-au văzut audiența scăzând. În cei patru ani de mandat, fostul președinte  a declanșat polemici și conflicte – o mină de aur pentru jurnaliști. Acum, climatul mai calm al erei Joe Biden nu mai face treaba canalelor de știri.

Un sfert de cititori mai puțin pentru Washington Post. Minus 45% audiență prime-time timp de o lună și jumătate la CNN. În ciuda relațiilor foarte dificile cu miliardarul republican, mass-media din SUA și-a pierdut „gâsca cu ouăle de aur”. Dar pentru Victor Pickard, profesor de comunicare la Universitatea din  Pennsylvania, această scădere a publicului nu este o surpriză. “Trump a avut multă căutare pentru mass-media. A generat scandaluri și conflicte, a fost în mediul lui. Am rămas lipiți de ecranele televizoarelor”, a spus el la microfonul Europe1. Timp de patru ani, tweet-urile lui Donald Trump au punctat știrile americane. Succesorul său, democratul Joe Biden, este mult mai discret. Rezultat: timp de două luni, mass-media conservatoare se descurcă cel mai bine, precum Fox News, care și-a pierdut doar o mică parte din audiență. “Este un moment prielnic pentru mass-media de dreapta, deoarece nu poate decât să fie în opoziție față de Biden. Dar este întotdeauna mai complicat pentru media progresistă, atunci când un democrat este la putere”, a adăugat Pickard. Cu toate acestea, Donald Trump nu a dispărut complet. El își va crea propria rețea de socializare în următoarele luni, în dorința de a-și recâștiga vizibilitatea presei. Trump a fost interzis (temporar sau permanent) de pe rețelele și platformele sociale importante precum Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat și YouTube, în urma asaltului de pe Capitol Hill condus de susținătorii săi în ianuarie. Potrivit lui Jason Miller, consilier al fostului președinte, noua rețea de socializare va “redefini complet jocurile mass-media din Statele Unite”. Evident, o  formulă cu un accent foarte “Trumpist”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
427 afisari

3 COMENTARII

  1. Donald aducea caşul in case 🧀, impiedecatul Joe adoarme toata societatea cu ineptiile lui. Zice ca baga 3 biliarde jumate in State in modernizare au si ei PeNaLii lor… Probabil au dat bice la tiparnitele de verzisori 💵 care s-au prafuit de pe vremea texanului Busi.

    • Voi intotdeauna ati fost mai buni la pacanele la furat votul FRF. Cu iouropenele si mondialele iata ratatate iara, stati mai prost.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger