AcasăȘTIRI EXTERNEMasini electrice și cererea europeană. Exporturile de din China ating un nivel...

Masini electrice și cererea europeană. Exporturile de din China ating un nivel record

Masini electrice și cererea europeană. Exporturile de din China ating un nivel record / Foto: printscreen

Exporturile de vehicule electrice din China au crescut de peste două ori în luna noiembrie, atingând un record lunar, în principal datorită producătorilor auto europeni care au externalizat producția în această țară. 

Producătorii auto din China au exportat mașini electrice în valoare de 3,2 miliarde de dolari în noiembrie, în creștere cu 165% față de anul trecut, atingând cel mai mare total lunar din istorie, potrivit datelor autorității vamale a țării.

Europenii depind de „fabrica lumii”

Țări europene precum Belgia și Marea Britanie au fost cei mai mari importatori, absorbind aproape 70% din livrări.

Exporturile de autoturisme electrice au reprezentat mai mult de jumătate din totalul expedițiilor de vehicule timp de două luni la rând, luna noiembrie înregistrând un nivel record de 6 miliarde de dolari în exporturi.

Aceste cifre vin într-un moment în care producătorii europeni de automobile, inclusiv Volkswagen și BMW urmăresc să fabrice piese și mașini în interiorul Chinei, din cauza capacității limitate de producție de pe piețele lor de origine, scrie Alarabiya News.

De asemenea, SAIC Motor Corp. proprietarul chinez al mărcii britanice MG Motors, și-a extins rețeaua de distribuție pentru a vinde vehicule electrice în Europa prin importuri.

Compania Tesla a livrat peste 37.000 de mașini din China luna trecută, după ce a exportat doar 60 în martie și nici una în aprilie, când a oprit asamblarea din cauza măsurilor sanitare Covid-19 din Shanghai.

author avatar
Tudor Borcea
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger