AcasăȘTIRI EXTERNEMASACRUL DIN TEXAS i-a convins! S-a dat legea care interzice vânzarea și...

MASACRUL DIN TEXAS i-a convins! S-a dat legea care interzice vânzarea și achiziționarea de pistoale!

Armele ”made in România” ajung pe frontul ucrainean

Canada pregătește o lege care să interzică achiziția armelor de foc, după tragedia de la o școală din Texas, în care și-au pierdut viața 19 copii și doi adulți.

Proiectul de lege va fi înaintat în Parlament, acolo unde, însă, Partidul Liberal al premierului Justin Trudeau este minoritar.

Canada interzice posesia de arme de foc

„Vom introduce o legislaţie pentru a aplica o îngheţare naţională a posesiei de arme de foc”, a declarat premierul Justin Trudeau într-o conferinţă de presă.

Nu va mai fi posibil să se cumpere, vândă, transfere sau importe arme de foc niciunde în Canada! – Justin Trudeau

Anunţul intervine după masacrul petrecut într-o şcoală din Uvalde, statul american Texas, în care 19 copii cu vârste între 9 şi 11 ani, precum şi două profesoare au murit sub gloanţele unui adolescent care îşi cumpărase legal o puşcă de asalt.

Canada a interzis deja 1.500 de modele de arme de foc de tip militar după cel mai sângeros atac armat din istoria ţării, petrecut în aprilie 2020, când au fost ucişi 23 de oameni în Noua Scoţie (est).

Reglementarea armelor de foc în Canada, mai dură decât în SUA

Premierul Justin Trudeau a declarat reporterilor că noile măsuri sunt necesare pe măsură ce violenţa armată creşte.

Trebuie doar să privim la sud de graniţă pentru a şti că, dacă nu luăm măsuri ferme şi rapide, lucrurile se agravează şi devin mai greu de contracarat – Justin Trudeau

Canada are o legislaţie mai puternică asupra armelor decât Statele Unite, dar în timp ce rata sa de omucidere este mai mică cu o cincime decât cea din SUA, aceasta este mai mare decât cea din alte ţări bogate. Și este în creştere! În 2020, rata era de cinci ori mai mare decât cea din Australia, arată Reuters.

author avatar
Andreea Vlad
590 afisari

3 COMENTARII

  1. Tot la degenerații de canadieni, normal. Cretină nație. Dar nu pentru mult timp, că, în curînd, albii vor fi minoritari acolo.

  2. Ce se întâmpla in AMERICA este o adevarata tragedie.!!!
    America sa înțeleagă ca nu mai sunt in VESTUL SĂLBATIC.!!!!
    Sa moara atâția oameni pentru o lege stupida.!!!!

    • nu conteaza daca mai sunt sau nu in vestul salbatic, armele apara poporul de tirania conducatorilor. de ce crezi ca la noi sunt compelt interzise oamenilor de rand iar in Polonia, Cehia , Ungaria si Slovacia nu? Ca fapt divers nici macar in rusia nu sunt interzise.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger