AcasăȘTIRI EXTERNEMasacru la biserică! Bilanțul este înfiorător: 50 de morți! - VIDEO

Masacru la biserică! Bilanțul este înfiorător: 50 de morți! – VIDEO

Masacru în Myanmar. Poliția și armata au ucis cel puțin 18 persoane

Mai mulţi atacatori înarmaţi au deschis focul duminică într-o biserică catolică din Owo, în sudul Nigeriei. Atacul a avut loc în timpul liturghiei şi s-a soldat cu zeci de morţi.

În înregistrări video de la faţa locului se văd bălţi de sânge şi cadavre, inclusiv de copii, pe pardoseala bisericii.

Numeroși copii și femei au fost uciși

People’s Gazette, un site de presă local, care citează ca sursă un parlamentar, susţine că au fost ucişi 28 de oameni, în timp ce ziarul Nigerian Tribune scrie că sunt 50 de morţi.

Motivul masacrului care a avut loc în Sud-Vestul țării nu este clar, dar ar putea fi atribuit tensiunilor sângeroase interetnice și interreligioase dintre populațiile locale și ciobanii nomazi islamici Fulani care traversează cea mai populată țară africană.

Atacul armat ar fi fost comis de ciobanii fulani

După cum a raportat poliția locală și mass-media, citând martori, cel puțin cinci bărbați înarmați au deschis focul și au aruncat cu bombe asupra credincioșilor în interiorul bisericii San Francesco din Owo, în statul Ondo, ucigând mai multe persoane.

Odo, unul dintre cele 36 de state care alcătuiesc Nigeria, este relativ departe de nordul unde extremiștii islamici Boko Haram fac legea de 12 ani.

Atacul nu a fost revendicat, dar o organizație locală care reprezintă interesele etniei yoruba a arătat cu degetul către ciobanii fulani.

author avatar
Andreea Vlad