AcasăȘTIRI EXTERNEMasacru într-o școală din Texas. A tras în plin în elevi și...

Masacru într-o școală din Texas. A tras în plin în elevi și profesori: 19 copii și 2 adulți, uciși! – VIDEO

Masacru într-o școală din Texas. A tras în plin în elevi și profesori: 19 copii și 2 adulți, uciși! - VIDEOMasacru într-o școală din Texas. A tras în plin în elevi și profesori: 19 copii și 2 adulți, uciși! - VIDEO / Sursa FOTO: Twitter

Atac armat la o şcoală elementară din Texas. Un adolescent de 18 ani a deschis, marți, 24 mai, focul asupra elevilor din clasele a doua, a treia şi a patra. Potrivit CNN, cel puțin 19 copii și doi adulți au fost uciși.

Atacatorul şi-a pierdut şi el viaţa, cel mai probabil într-un schimb de focuri cu poliţia.

Și-a împușcat bunica înainte să ucidă 19 elevi

Atacul a avut loc marți, la ora locală 11 şi 32 de minute. Salvador Ramos, un adolescent de 18 ani din oraşul Uvalde, şi-a ucis mai întâi bunica. S-a urcat apoi într-o maşină şi s-a oprit la şcoala elementră din oraş. Era înarmat cu un pistol şi o puşcă semiautomată de tip AR-15.

Când a coborât din mașina pe care o conducea, a și început să tragă.

Şcoala găzduia aproape 600 de elevi din clasele a doua, a treia şi a patra. Martorii spun că în timpul atacului au văzut copii încercând să sară pe fereastră.

Era înarmat cu o puşcă de asalt

Încă nu se ştie ce l-a determinat pe adolescent să deschidă focul. Cu trei zile în urmă, acesta postase o fotografie cu două puşti de asalt pe o reţea de socializare. Și le cumpărase de ziua sa.

Poliția locală a declarat că atacatorul a lucrat singur și că nu există alți suspecți.

Președintele Joe Biden a criticat dur atacul și a transmis condoleanțe familiilor care și-au pierdut copiii și rudele în atac.

„Noi, ca națiune, trebuie să ne întrebăm: «Când, în numele lui Dumnezeu, le vom ține piept celor care vor ca toți cetățenii să aibă arme? Când, în numele lui Dumnezeu, vom face ceea ce toți știm, în adâncul nostru, că trebuie făcut?» – Joe Biden

Acest nou atac în masă a reaprins dezbaterea privind controlul mai strict al armelor în Statele Unite.

author avatar
Andreea Vlad