AcasăȘTIRI EXTERNEMasacru de Halloween, 14 persoane împușcate la Chicago. Anarhie în orașul condus...

Masacru de Halloween, 14 persoane împușcate la Chicago. Anarhie în orașul condus de un primar democrat – FOTO&VIDEO

Masacru de Halloween, 14 persoane împușcate la Chicago. Anarhie în orașul condus de un primar democrat – FOTO&VIDEO

Cel puțin 14 persoane au fost împușcate, inclusiv trei copii de 3, 11 și 13 ani, în timpul unei încăierări sângeroase în noaptea de Halloween, în West Side din Chicago.

Incidentele au avut loc luni seară, în East Garfield Park, în partea de vest a orașului Chicago. Împușcăturile au avut loc în blocul 2700 de pe West Flournoy Avenue, a declarat poliția din Chicago, totul durând doar câteva secunde.

Chicago, ca în vremea lui Al Capone

Un grup de persoane era adunat în apropiere de intersecția dintre California și Polk, în jurul orei 21:30, când cel puțin două persoane aflate într-o mașină care trecea prin zonă au tras fără discernământ în mulțime, a explicat superintendentul poliției din Chicago, David Brown.

Brown a declarat că grupul se afla în apropierea intersecției, probabil pentru o lansare de baloane, când mașina a venit și a fost deschis focul. Brown a precizat că imaginile video de supraveghere au surprins întreaga scenă.

Un purtător de cuvânt a declarat că  până la 14 persoane au fost împușcate în acest incident, unele dintre ele suferind răni care le pun viața în pericol, inclusiv copii care ieșiseră la colindat de Halloween.

Victimele au vârste cuprinse între 3 ani și adulți de 30, 40 și 50 de ani. De asemenea, se crede că o persoană ar fi fost lovită de o mașină.

Circumstanțele împușcăturilor sunt încă în curs de investigare. Brown a declarat că focurile au fost trase din mașină și s-au terminat în câteva secunde, dar nu a putut stabili dacă incidentul a fost o răzbunare sau a avut legătură cu o bandă criminală.

Informațiile preliminare indică faptul că au fost cel puțin doi trăgători surprinși de imaginile de supraveghere, care păreau să tragă deschidă focul fără discernământ în mulțime.

O anchetă a Departamentului de Poliție din Chicago este în curs de desfășurare. Oricine are informații este încurajat să contacteze poliția, iar o recompensă de până la 15.000 de dolari este oferită, scrie Daily Mail.

Încidentele vin după ce Chicago a înregistrat un alt weekend sângeros, cu zeci de victime în urma atacurilor cu arme de foc. În total, au fost raportate 32 de incidente cu arme de foc și 35 de victime împușcate, printre care cel puțin patru minori. Poliția a declarat că cel puțin cinci persoane au fost ucise în weekend.

„Anarhie” sub primarul democrat Lori Lightfoot

Incidentul de luni seară aduce o nouă lovitură imaginii orașului și mandatului primarului democrat primarului Lori Lightfoot. De la preluarea mandatului, la sfârșitul anului 2019, criminalitatea în Chicago a explodat la rate nemaiîntâlnite de zeci de ani.

Oficiali democrați și republicani au criticat recenta „anarhie” observată în oraș sub Lightfoot, care a atins niveluri nemaiîntâlnite de zeci de ani în timpul pandemiei Covid-19 și care, de atunci, nu a reușit să revină la nivelurile de dinainte.

Lightfoot a tăiat 59 de milioane de dolari din bugetul Departamentului de Poliție din Chicago în 2020, în timpul protestelor „Defund the Police” – dar a revenit brusc asupra acestei decizii în august 2021, pe fondul creșterii infracționalității și al protestelor ofițerilor de poliție.

Tulburările au fost agravate de revolte ale susținătorilor Black Lives Matter și Defund the Police – ambele mișcări pe care Lightfoot le-a promovat în timpul campaniei sale electorale.

Între timp, departamentul de poliție al orașului Chicago a fost, de asemenea, din ce în ce mai mult în dezacord cu Lightfoot, a cărei susținere a politicilor progresiste a pus-o, de asemenea, în vizorul criticilor conservatori din întreaga țară.

 

 

 

author avatar
Tudor Borcea