AcasăȘTIRI EXTERNEMărturisirile dureroase ale iubitei lui Alexander Taraikovsky, protestatarul ucis de forțele de...

Mărturisirile dureroase ale iubitei lui Alexander Taraikovsky, protestatarul ucis de forțele de ordine din Belarus – VIDEO

Mărturisirile dureroase ale iubitei lui Alexander Taraikovsky, protestatarul ucis de forțele de ordine din Belarus - VIDEOMărturisirile dureroase ale iubitei lui Alexander Taraikovsky, protestatarul ucis de forțele de ordine din Belarus

Bărbatul în vârstă de 34 de ani a fost ucis în timpul protestelor din Minsk de către forțele de ordine care au suprimat manifestațiile prin violență, folosind gaze lacrimogene, bătând oamenii și împușcându-i.

Recent au apărut în mediul online imagini surprinse în momentul în care bărbatul a fost împușcat mortal de către forțele de ordine din Belarus, deși protesta în mod pașnic.

Partenera lui Alexander Taraikovsky a declarat că imaginile demonstrează modul în care a fost ucis cu bestialitate de autoritățile din Minsk, deși acesta nu era violent.

Protestele din Belarus vin în contextul în care Aleksander Lukașenko – considerat un dictator – pretinde câștigarea alegerilor prezidențiale, continuându-și astfel „mandatul” de 26 de ani.

Demonstranții susțin că Alexander Taraikovsky a fost împușcat de poliție. Dar Guvernul din Belarus a declarat că a murit după ce un dispozitiv exploziv pe care intenționase să-l arunce în ofițeri i-a explodat în mână.

În filmările care au apărut acum în care este surprins momentul în care Alexandr Taraikovsky a murit, acesta apare ținându-și mâinile pe lângă corp în timp ce sângerează abundent în zona pieptului, iar pe fundal se aud zgomote de explozii și împușcături.

Ulterior, acesta se prăbușește nemișcat în fața unei linii de ofițeri, înainte ca forțele de ordine să se îndrepte spre el și să îl înconjoare.

Poliția a folosit gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc în timpul protestelor de săptămâna trecută în urma alegerilor de duminică, 9 august.

Momentul în care protestarul este ucis de polițiștii din Belarus, surprins de camerele video

„Nu are nimic în mână. E o împușcătură, ei trag, el se ține de piept. Sângerează. Cade”, a declarat Elena German, partenera lui Alexander Taraikovsky, după ce a văzut imaginile.

Tânăra, care a putut vedea vineri cadavrul partenerului său, a cerut experților internaționali să investigheze decesul lui Alexander Taraikovsky

„Există o cusătură în zona pieptului – gaura a fost cusută, dar există o vânătaie neagră, este mică, dar am observat-o. Mâinile și picioarele lui sunt complet intacte, nu există nici măcar vânătăi. Evident, a fost o lovitură chiar în piept”, a precizat aceasta.

Sâmbătă a avut loc înmormântărea lui Alexander Taraikovsky iar mii de oameni s-au adunat la locul unde a murit mecanicul auto. Unii manifestanți și-au arătat vânătăile despre care au spus că au fost provocate de polițiști.

În Minsk urmează să aibă loc alte proteste, ca parte a unui uriaș „Marș al libertății”.

Mărturisiri dureroase: Evident, a fost o lovitură chiar în piept”

Demonstrația urmează să culmineze în Piața Independenței orașului, în afara clădirii principale a guvernului. Totuși, ar putea avea loc confruntări, mai ales din cauza faptului că ar urma să aibă loc și un miting pro-guvernamental.

Opoziția a susținut că Aleksandr Lukașenko plănuia să aducă oameni din alte părți ale țării și că au fost obligați să participe.

Alegerile de duminică trecută au fost condamnate la nivel internațional fiind considerate nedrepte, în timp ce guvernului din Belarus i s-a solicitat să înceteze utilizarea violenței în încercările de a suprima protestele în curs.

Între timp, Igor Lesgchenya – ambasadorul Belarusului în Slovacia – a devenit primul dintre diplomații țării care a susținut manifestațiile din țara sa.

Primul diplomat din Belarus care îi susține pe protestatari

„În Slovacia, eu reprezint Belarusul și poporul belarus, care în conformitate cu Constituția este singura sursă de putere din țara noastră. Sunt solidar cu cei care au ieșit pe străzile orașelor din Belarus manifestând pașnic, astfel încât vocea lor să fie auzită. Sper sincer că viitorul țării mele se va baza pe luarea în considerare a pozițiilor tuturor sectoarelor societății și a reprezentanților diferitelor forțe politice. Belarusienii au suferit pentru acest drept”, a declarat Igor Lesgchenya într-un mesaj video.

Manifestanții din Belarus solicită ca Svetlana Tikhanovskaya să fie recunoscută drept câștigătoare a alegerilor prezidențiale de duminică.

Svetlana Tikhanouskaya, care în prezent se află în Lituania, fugind din țară pentru siguranța ei și a familiei sale, a candidat la alegeri alături de alte două femei: Maria Kolesnikova și Veronika Tsepkalo.

Atât Svetalan Tikhanovskaya, cât și Veronika Tsepkalo au intrat în cursa electorală, după ce soții lor au fost împiedicați să candideze.

Valery Tsepkalo a fugit luna trecută din Belarus cu cei doi fii ai săi în Rusia și în prezent se află în Ucraina, de unde a condamnat acuzațiile de luare de mită împotriva sa despre care susține că sunt „motivate politic” .

În primele ore ale duminicii, el a susținut că soția și copiii săi au fost reținuți mai mult de două ore pe partea rusească a graniței ruso-ucrainene, în timp ce încercau să i se alăture.

Între timp, Maria Kolesnikova a condamnat sâmbătă decizia lui Lukașenko a-l suna pe Vladimir Putin. Președintele actual din Belarus a declarat că liderul rus a promis că îl va ajuta să mențină siguranța țării, dacă este necesar.

„A încercat să ceară ajutorul lui Putin”, a declarat Koleniskova pentru Sky News.

„Bineînțeles, nu ne place pentru că Belarusul nostru independent și suveran este principalul obiectiv și nu ne place să îl pierdem doar din cauza unui președinte care vrea să rămână în această funcție aici”, a mai punctat aceasta.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...

Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când...

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.Și cum, conform tradiției, în Joia Mare multe gospodine încep deja...
proger