AcasăȘTIRI EXTERNEMark Zuckerberg, mai bogat: Averea afaceristului a ajuns la 100 miliarde de...

Mark Zuckerberg, mai bogat: Averea afaceristului a ajuns la 100 miliarde de dolari după ce a lansat o aplicație care ar putea scoate TikTok-ul de pe piață

Mark Zuckerberg, mai bogat: Averea afaceristului a ajuns la 100 miliarde de dolari după ce a lansat o aplicație care ar putea scoate TikTok-ul de pe piațăMark Zuckerberg, mai bogat: Averea afaceristului a ajuns la 100 miliarde de dolari după ce a lansat o aplicație care ar putea scoate TikTok-ul de pe piață

Averea lui Mark Zuckerberg a urcat la 100 de miliarde de dolari după ce acțiunile Facebook, companie din care omul de afaceri deține 13%, au crescut joi cu peste 6%.

Fondatorul ajunge astfel în topul celor care o avere de peste 100 miliarde de dolari, alături de fondatorul Amazon Jeff Bezos și Bill Gates, creatorul Microsoft, potrivit BBC.

Anul acesta Mark Zuckerberg s-a mai îmbogățit cu 22 miliarde de dolari, în timp ce averea lui Jeff Bezos a mai crescut cu peste 75 miliarde de dolari, mai ales în contextul în care din cauza pandemiei de coronavirus au fost impuse restricții iar oamenii din întreaga lume au consumat mai mult divertisment pe rețelele de socializare și au făcut mai multe cumpărături online.

Averea lui Mark Zuckerberg urcă la 100 miliarde de dolari

Recent, o nouă funcție video, Instagram Reels, a fost lansată pe piață, rivalizând cu aplicația chineză TikTok care începe treptat să fie interzisă americanilor. Lansearea acesteia vine într-un moment propice – Senatul american a adoptat joi un proiect de lege care interzice descărcarea și utilizarea aplicaţiei TikTok, reţea socială a grupului chinez ByteDance, pe orice aparat furnizat de guvernul american angajaţilor săi sau membrilor Congresului.

În prezent, companiile americane Apple, Amazon, Alphabet, Facebook și Microsoft au valori de piață echivalente cu aproximativ 30% din produsul intern brtu (PIB) al Statelor Unite ale Americii.

Aplicația TikTok ar putea fi scoasă de pe piață de o nouă funcție a Instragamului

Recent, președintele american Donald Trump a declarat că Guvernul ar să obțină o parte substanțială din vânzarea TikTok, dacă o firmă americană o va cumpăra.

Administrația Trump i-a acuzat pe TikTok și pe alții că au furnizat date guvernului chinez, pe care acesția încă le neagă. „Statele Unite ar trebui să obțină un procent foarte mare din acest preț, pentru că noi facem ca totul să fie posibil”, a spus Trump.

Cererea de plată către Trezoreria SUA a complicat în continuare negocierile, deoarece experții legali au evidențiat faptul că o astfel de cerere pentru o tranzacție de preluare ar fi extrem de neortodoxă. Nicholas Klein, avocat la DLA Piper, a declarat că „guvernul nu are autoritatea de a întreprinde o tranzacție privată prin„ Comisia pentru investiții străine din Statele Unite și că ar fi ilegal, cel puțin fără autorizație.

Ziarul China Daily a declarat marți că Beijingul nu va accepta „furtul” unei companii de tehnologie din China.

Discuțiile despre un acord potențial au fost perturbate vineri, când Trump s-a opus ca Microsoft să cumpere afacerile americane ale TikTok.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger