AcasăȘTIRI EXTERNEMarine Le Pen denunță „eșecurile UE” împotriva Moscovei. „Rusia nu este în...

Marine Le Pen denunță „eșecurile UE” împotriva Moscovei. „Rusia nu este în genunchi, Europa este mai mult victima sancțiunilor”

Marine Le Pen denunță „eșecurile UE” împotriva Moscovei. „Rusia nu este în genunchi, Europa este mai mult victima sancțiunilor” / Foto: Facebook

Marine Le Pen, finalista ultimelor alegeri prezidențiale din Franța, a cerut marți renunțarea la sancțiunile împotriva Moscovei. Pentru ea, Europa este mult mai victima a acestor sancțiuni decât Rusia.

Marine Le Pen a cerut marți renunțarea la sancțiunile împotriva Rusiei, decise în urma războiului început în Ucraina, deoarece, în opinia sa, acestea „nu servesc la nimic”, decât la „a-i face pe europeni să sufere”.

„O succesiune de eșecuri ale UE”

„Vreau ca sancțiunile să dispară pentru a evita ca Europa să se confrunte cu un blackout, în special în ceea ce privește importurile de gaze”, a declarat liderul RN într-o conferință de presă la Adunarea Națională.

„Aceste sancțiuni nu servesc la nimic decât la a face să sufere popoarele Europei și, firește, și poporul francez”, a spus ea. „Ar fi o greșeală să nu ne dăm seama că, spre deosebire de vociferările guvernului nostru, economia rusă nu este în genunchi și nu a încetat să facă plăți”, potrivit deputatului din Pas-de-Calais.

„Noi suntem mult mai victimele acestor sancțiuni decât este Rusia”, care „și-a găsit alți clienți” și „ocolește diferitele embargouri”, a adăugat finalista ultimelor alegeri prezidențiale, denunțând „o succesiune de eșecuri” din partea Uniunii Europene.

La 1 iunie, Marine Le Pen avertizase deja asupra „consecințelor cataclismice asupra puterii de cumpărare a francezilor” ale celor șase pachete de sancțiuni împotriva Rusiei decise de Bruxelles.

Pentru ea, „adevărata sancțiune împotriva Rusiei ar fi fost prăbușirea prețurilor la gaze și petrol”, ceea ce „ar fi strangulat Rusia mult mai mult din punct de vedere financiar”.

author avatar
Tudor Borcea