AcasăȘTIRI EXTERNEMarine Le Pen aruncă Europa în aer! Ce se va întâmpla cu...

Marine Le Pen aruncă Europa în aer! Ce se va întâmpla cu Franţa, dacă ea devine preşedinte. Putin jubilează deja!

Marine Le PenMarine Le Pen aruncă Europa în aer! Ce se va întâmpla cu Franţa, dacă ea devine preşedinte. Putin jubilează deja!

Marine Le Pen, care candidează pentru funcţia de preşedinte al Franţei din partea partidului Rally National, a promis că, dacă va câştiga, va lua măsuri pentru retragerea ţării din NATO.

Ea a subliniat că apărarea patriei şi a intereselor vitale nu pot fi delegate şi doar armata franceză ar trebui să protejeze Franţa şi interesele acesteia.

Se va retrage Franţa din blocurile militare?

Potrivit lui Marine Le Pen, Franţa trebuie să se retragă din blocurile militare şi să îşi protejeze propriile interese.

Ne vom retrage din Comandamentul Comun al NATO, astfel încât să nu mai putem fi târâţi în conflictele altora”, a spus Le Pen. „În această lume, ţara noastră trebuie să aibă o voce puternică.

Francofonia, în special în Africa, trebuie să fie unul dintre vectorii de influenţă. Trebuie să ne apărăm liber interesele, să renunţăm la logica militantă a blocurilor şi să revenim la strategia egalităţii care a făcut ţara noastră mare”, a subliniat Marine Le Pen.

Franţa a pus bazele NATO

Ieşirea Franţei din Alianţă ar fi cu atât mai surprinzătoare cu cât această naţiune a stat la originea Tratatului Atlanticului de Nord, care a pus bazele NATO.

În 1966, prin decizia lui de Gaulle, care era atunci preşedinte, Franţa s-a retras din comanda militară a NATO, păstrându-şi prezenţa doar în structura politică a organizaţiei în contextul conflictului cu Statele Unite.

Alianţa Europeană a Naţiunilor Partea de politică externă a discursului lui Le Pen a fost, de asemenea, dedicată viitorului Franţei în Uniunea Europeană. Ca şi în 2017, ea a susţinut din nou restructurarea comunităţii în favoarea unei suveranităţi mai mari a ţărilor sale membre.

Veşti proaste pentru imigranţi

Este la latitudinea francezilor să decidă cine populează Franţa. Depinde de francezi să spună cine poate deveni francez. Această imigraţie este o imigraţie de colonizare, ea va fi ireversibilă.

Întreaga Europă ne priveşte şi ne aşteaptă”, a precizat ea, amintind de liderii europeni care o susţin, precum Viktor Orban.

Conform sondajelor din Hexagon, preşedintele Emmanuel Macron are şanse mari de realegere. Cea mai apropiată rivală a actualului lider este Marine Le Pen.

Pe locul al treilea se află candidata republicană Valerie Pekress. Locul al patrulea în primul tur, potrivit previziunilor Ipsos, îi va reveni politicianului de extremă dreapta Eric Zemmour. Alegerile prezidenţiale din Franţa vor avea loc în aprilie 2022.

author avatar
Andrei Ștefan