AcasăȘTIRI EXTERNEMarina SUA își construiește o Arcă a lui Noe

Marina SUA își construiește o Arcă a lui Noe

Marina SUA își construiește o Arcă a lui Noe

Nava APL 67 este o barjă de acostare ce oferă cazare marinarilor atunci când propriile lor nave de război sunt nelocuibile temporar.

Una dintre cele mai ciudate nave ale US Navy a plecat din Mississippi către Japonia. Uriașa navă arată precum Arca lui Noe și are un rol cu totul neobișnuit. Barja este neînarmată, neautorizată și probabil nu va părăsi niciodată portul.

Un hotel plutitor pentru militari

APL 67, care este vopsină într-un alb gri are o lungime de aproape 83 metri și o lățime de peste 21 de metri iar înălțimea este similară cu a unei clădiri de patru etaje. Nava despre care se spune că seamănă cu Arca lui Noe publicația Seapower spune că poate găzdui 74 de ofițeri și 537 de angajați, scrie DefenseRomania.

Primul APL 67 este aproape de finalizare și va pleca spre Japonia. APL 67 apare mai degrabă ca un hotel plutitor. Marinarii vor rămâne de obicei pe barjă pentru perioade scurte de timp, în timp ce nava pe care sunt repartizați în mod normal este în revizie.

Facilități multiple

Dacă o navă intră în docul uscat la Yokosuka, US Navy nu trebuie să alerge după 300 de camere de hotel pentru echipaj. Barja ar putea fi, de asemenea, remorcată într-o nouă locație pentru a oferi locuințe.

În timp ce barja nu are motoare, senzori și arme, are spații care îi permit să găzduiască 56 de ofițeri și 228 de angajați la un moment dat pe o astfel de barjă. De asemenea, oferă „toalete, săli de clasă, saloane, facilități de spălătorie, birouri, o frizerie, un centru de fitness și un centru medical”.

Marina are mai multe astfel de barje la nivel mondial, iar APL 67 este prima dintre cele patru care sunt furnizate US Navy în contractul cu VT Halter Marine.

 

author avatar
Tudor Borcea
509 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger