AcasăȘTIRI EXTERNEMarile companii din SUA părăsesc orașele conduse de democrați. Directorul McDonald's denunță...

Marile companii din SUA părăsesc orașele conduse de democrați. Directorul McDonald’s denunță criminalitatea din Chicago

Marile companii din SUA părăsesc orașele conduse de democrați. Directorul McDonald's denunță criminalitatea din Chicago / Foto: printscreen

Directorul general al McDonald’s, Chris Kempczinski, și-a exprimat îngrijorarea față de creșterea infracționalității în Chicago, SUA, unde își are sediul gigantul fast-food, spunând că aceasta are un impact asupra restaurantelor companiei și îngreunează recrutarea de personal valoros. Lori Lightfoot, primarul democrat al orașului, se află în centrul criticilor, la fel ca și în alte orașe conduse de democrați.

Criminalitatea „se infiltrează în fiecare colț al orașului nostru”, a declarat Kempczinski în timpul unui eveniment organizat miercuri la Economic Club of Chicago.

400 de restaurante în situație de risc

„Oriunde mă duc, mă confrunt cu aceeași întrebare în aceste zile – ce se întâmplă în Chicago? Deși poate că ne rănește mândria civică să o auzim, există un sentiment general că orașul nostru este în criză”. Kempczinski a spus că restaurantele McDonald’s (MCD) din oraș sunt afectate, menționând că există aproximativ 400 de unități ale lanțului în Chicago.

„Avem crime, infracțiuni violente care au loc în restaurantele noastre, vedem probleme legate de persoanele fără adăpost în restaurantele noastre. Avem cazuri de supradoze de droguri care au loc în restaurantele noastre”, a spus el.

Biroul primarului din Chicago nu a răspuns la o solicitare de comentarii cu privire la comentariile lui Kempczinski, scrie CNN.

Și Starbucks a observat probleme similare la unele dintre magazinele sale. În cursul verii, lanțul de cafenele a anunțat că va închide 16 locații din Seattle, Los Angeles, Philadelphia, Washington DC și Portland, Oregon, din cauza unor probleme de siguranță.

La fel ca Kempczinski, liderii Starbucks au declarat că dinamica națională și cea a comunității tind să se manifeste în magazinele lor.

Kempczinski a evidențiat și o altă provocare. „Pentru McDonald’s, însă, problema nu se referă doar la condițiile din magazine – este vorba și despre recrutarea de lideri la sediul central al companiei și despre convingerea lucrătorilor corporativi să se întoarcă la birou”, a spus directorul general.

„Este mai dificil pentru mine să recrutez un nou angajat”

„Astăzi îmi este mai dificil să conving un director promițător de la McDonald’s să se mute la Chicago de la unul dintre celelalte birouri ale noastre decât era acum câțiva ani”, a mai spus el. „Este mai dificil pentru mine să recrutez un nou angajat la McDonald’s, să ni se alăture în Chicago, decât a fost în trecut”.

Iar când vine vorba de întoarcerea la birou, a spus el, „unul dintre lucrurile pe care le aud de la angajații noștri este: nu sunt sigur că voi fi în siguranță să vin în centrul orașului”.  Kempczinski a menționat mai multe plecări de companii importante din oraș, printre care Boeing, Caterpilllar și Citadel, care au anunțat recent că intenționează să își mute sediile.

Însă McDonald’s rămâne fidelă orașului Chicago, care i-a fost sediu din 1955 până în 1971 și din nou începând din 2018. Între 1971 și 2018, compania a avut sediul în Oak Brook, o suburbie a orașului Chicago.

Miercuri, McDonald’s a anunțat că intenționează să deschidă o nouă unitate de inovare la sediul său din Chicago, mutând angajații de la actualul său centru de inovare din Romeoville, Illinois

author avatar
Tudor Borcea