AcasăȘTIRI EXTERNEMărfuri de 1,2 miliarde de dolari. Rușii nu mai pupă lux...

Mărfuri de 1,2 miliarde de dolari. Rușii nu mai pupă lux din Marea Britanie

Londra a anunțat interzicerea exportului de bunuri de lux în Rusia și a impus noi tarife la importurile rusești, în ultimul său val de sancțiuni pentru invazia Ucrainei.

Mașinile premium, articole de modă de ultima generație, opere de artă și alte produse din sectorul de lux.  Valoarea mărfurilor vizate este de 900 de milioane de lire sterline (1,2 miliarde de dolari).

„Vrem să aducem daune maxime mașinii de război a lui Putin, minimalizând în același timp impactul asupra afacerilor britanice, în timp ce liderii G7 se unesc pentru un nou val de sancțiuni economice împotriva Moscovei”, se arată în comunicatul Guvernului.

„Interdicția exporturilor va intra rapid în vigoare și pentru a se asigura că oligarhii și ceilalți membri ai elitei care s-au îmbogățit în timpul domniei președintelui Vladimir Putin și susțin invazia sa ilegală, sunt deposedați de bunuri de lux”.

Oficialii britanici  lucrează cu partenerii  internaționali și „sprijină Organizația Mondială a Comerțului (OMC) pentru a-i împiedica pe cei care nu respectă regulile ordinii internaționale să culeagă roadele  pentru a finanța ofensiva din Ucraina”.

Londra a impus deja o serie de sancțiuni care vizează personal oligarhii cu interese în Regatul Unit, printre care miliardarul Roman Abramovici, proprietarul clubului englez de fotbal Chelsea.

În total, Regatul Unit a sancționat deja peste 200 dintre cei mai puternici afaceriști ruși, inclusiv aproape 400 de membri ai Dumei, de la începutul invaziei Ucrainei.

De asemenea, are o legislație accelerată pentru a-i permite să impună rapid sancțiuni asupra persoanelor deja vizate de SUA și UE.

author avatar
Radu Jacotă Redactor