AcasăȘTIRI EXTERNEMarele poluator al planetei își repornește cărbunele

Marele poluator al planetei își repornește cărbunele

China își va crește consumul de cărbune în acest an pentru a sprijini redresarea economică din cauza penuriei de energie, a anunțat premierul Li Keqiang, în ciuda angajamentelor Beijingului de a reduce emisiile de carbon.

Țara a suferit în vară toată greutatea creșterii globale a costurilor materiilor prime, în special cărbunelui, de care depinde în proporție de 60% pentru a-și aproviziona centralele electrice.

Acestă criză a forțat centralele electrice să funcționeze în gol, în ciuda cererii puternice, și a condus la raționalizarea energiei și la creșterea costurilor de producție pentru întreprinderi.

Securitatea energetică trebuie totuși „păstrată”, a avertizat premierul chinez, citat de agenția oficială de presă New China.

„Aprovizionarea cu cărbune va fi crescută, iar centralele pe cărbune vor fi sprijinite să funcționeze la capacitate maximă pentru a genera mai multă energie electrică”.

Pentru a ușura presiunea, autoritățile deja autorizaseră redeschiderea minelor de cărbune în ultimele luni.

„Ne întoarcem la un model de dezvoltare care constă în sprijinirea economiei cu orice preț”, a reacționat Li Shuo, reprezentant oficial la Greenpeace China.

Președintele chinez Xi Jinping a promis că va începe să reducă emisiile de carbon ale țării sale până în 2030.

China este țara din lume care investește cel mai mult în energie curată. Dar gigantul asiatic rămâne atât principalul producător de cărbune din lume, cât și cel mai mare poluator al planetei.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.956 afisari

4 COMENTARII

  1. Scumptul curentului nu are nimic de-a face cu salvarea planetei. Este vorba de sărăcirea noastră!
    Cei ce conduc nu au nevoie de bani doar au în mână toate băncile așa zis naționale și tot cu o lingură mănâncă.
    Nu vor să ne scape din mână, vor să ne țină-n frîu mai bine sărăcindu-ne.
    Se folosesc de trepădușii de la vedere (miniștri, șefi samd) ce sînt răsplătiți lăsîndu-i să fure atîta vreme cît își fac treaba adică își bat joc de noi. Desigur, după o vreme, vor fi aruncați sub roțile trenului, știu prea multe, trădătorii sînt disprețuiți.

    • Felicitari – sintetic ati expus situatie prezentă.

      Suntem dintre cei care trebuie sa ne cunoaștem în persoana.

      Mă gasiti oricand la 0722575700 vedeti deasemenea cazulgrigoriu.ro sau cazulgrigoriu.com precum si porfilul de facebook care este mai tot timpul blocat sau sters.

  2. Utilizarea unui autovehicul electric în China este mai poluantă decât utilizarea unuia din aceeași clasă echipat cu motor diesel. Motivul este că procesul de producere a energiei electrice este foarte poluant: arderea cărbunelui.
    Ca un autovehicul electric să fie, cu adevărat, nepoluant trebuie ca și procesul de producere a energiei electrice să fie nepoluant.

    • China este, in acelasi timp, cel mai mare producator de energie solara si eoliana, dar si tara care reimpadureste, anual, cele mai mari suprafete.Si are de hranit 1,5 mild. de guri. Trebuie luate in calcul toate datele.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger