AcasăȘTIRI EXTERNEMAREA FOAMETE. În Sri Lanka, oamenii care nu mai au ce mânca...

MAREA FOAMETE. În Sri Lanka, oamenii care nu mai au ce mânca au dat buzna peste casele bogaților! Imagini VIDEO teribile din capitala Colombo

MAREA FOAMETE. În Sri Lanka, oamenii care nu mai au ce mânca au dat buzna peste casele bogaților! Imagini VIDEO teribile din capitala Colombo (foto: captură twitter)

Pe lângă situația din Ucraina, ce continuă să preocupe întreaga planetă, la peste 80 de zile de când a început războiul, atenția Europei se îndreaptă și asupra crizei din Sri Lanka și a problemelor cu care se confruntă mulți dintre locuitorii țării insulare cu capitala la Colombo.

Unde se poate vorbi deja despre marea foamete și despre oameni care au de înfruntat lipsa alimentelor de care au nevoie pentru a-și hrăni familiile.

Imaginile ajunse pe Twitter

Imagini și vești cutremurătoare din Sri Lanka, acolo unde oamenii disperați că nu mai au ce mânca au ajuns să dea buzna în casele locuitorilor și ale funcționarilor înstăriți.

O înregistrare video postată recent, surprinsă pe străzile din Sri Lanka, oferă o imagine dincolo de cuvinte asupra situației din statul măcinat de tensiuni sociale. Oamenii chinuiți de neajunsuri au recurs la gesturi disperate.

Locuitorii înfometați pradă literalmente pe locuitorii și funcționarii bogați, arzându-le casele și mașinile – sună mesajul ce însoțește o imaginile postate pe Twitter.

Casele a zeci de politicieni, incendiate

Un semn că haosul pare să se adâncească pe zi ce trece. De altfel, încă din 11 mai pe site-ul CNN se anunța că protestatarii din Sri Lanka au incendiat casele aparținând a 38 de politicieni. Pe lângă imobilele distruse, alte 75 de case au fost afectate de furia oamenilor.

Națiunea insulară cu 22 de milioane de locuitori se confruntă cu o criză conomică de proporții, cu o creștere a prețurilor bunurilor necesare traiului de zi cu zi al populației, dar și cu întreruperi în alimentarea cu energie electrică.


author avatar
Andrei Coman
2.257 afisari

6 COMENTARII

  1. Orice revoluție e controlată. Mare minune să fie vorba de altceva în Sri Lanka.
    Pe cînd refugiați nu numai muncitori mai bine plătiți decît românii?

    • Asta nu e revoluţie, e disperarea omului flămând! Scene din astea or să fie peste tot in lume. Foametea va îmbraca la unii forme groteşti, caci se vor transforma în canibali:„Se se va ridica de la Răsărit un popor fără cruce, va bântui casele oamenilor, le va dărâma, le va nimici, se va călca om pe om, se va mânca carne de om şi se va bea sânge de om.” (Parintele Arsenie Boca)

  2. 1. pentru ca anul trecut guvernul LOR a „promovat agricultura 100% bio”,
    au interzis pana si ingrasamintele chimice,ierbicidele,etc.

    https://foreignpolicy.com/2022/03/05/sri-lanka-organic-farming-crisis/
    In Sri Lanka, Organic Farming Went Catastrophically Wrong

    2.daca nu ai armament si politie privata(…..)
    credem ca cel mai mic stock de haleala E UN RISC MAJOR ASUPRA SANATATII SI INTEGRITATII detinatorului,
    aviz amatorilor.
    -maxtor e cu clanurile,
    pentru ca sunt mai multe:
    daca, in context de lipsa de haleala aia intra peste maxtor
    vor afla ca nu au ce gasi
    si vor fi trimisi la PRADUIT!

  3. Taganii cu pix PNLPSD de pe Dambovita sa beleasca ochii cat cepele. Atentie cat mai lasati preturile de izbeliste.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger