AcasăȘTIRI EXTERNEMarea Britanie și Germania, copleșite în cazul unui război NATO-Rusia. În câte...

Marea Britanie și Germania, copleșite în cazul unui război NATO-Rusia. În câte zile rămân fără muniție Londra și Berlinul!

sursa foto: cotidianul.ro

În caz de război NATO-Rusia, două state europene ar rămâne fără muniții în doar câteva zile. Cel puțin asta reiese din ce spun specialiștii. E vorba despre Marea Britanie și Germania.

O victorie a Rusiei în Ucraina ar putea duce la „distrugerea” NATO – din punct de vedere al modului în care Alianța este în prezent structurată -, se arată într-o analiză publicată de Institutul pentru Studii Strategice de la Londra (RUSI).

Ucraina vrea 300 de miliarde de dolari. Pe an!

Pentru a evita un astfel de scenariu, Occidentul trebuie să furnizeze Kievului de cel puțin trei ori mai mulți bani decât alocă în prezent Rusia condusă de Putin pentru armată și înzestrare.

Astfel, în contextul în care Federația Rusă a anunțat că va aloca în 2024 un buget de circa 100 de miliarde de dolari strict în scopuri militare, țările occidentale trebuie să livreze Ucrainei echivalentul a cel puțin 300 de miliarde de dolari pe an.


În câte zile ar rămâne fără muniție Londra și Berlinul

În plus, experții militari britanici au atras atenția că, în cazul unui eventual conflict militar NATO-Rusia, stocul de muniții de artilerie al Marii Britanii s-ar epuiza în 7 zile.

Iar al Germaniei, în doar două zile, potrivit sursei citate! Așadar, armata germană s-ar afla într-o poziție și mai dificilă decât cea britanică.

Războiul actual din Ucraina evidențiază cum se vor purta conflictele militare în viitorul apropiat. Inclusiv un posibil conflict militar NATO-Rusia.

„Pregătirea” pentru un „worst case scenario”

O analiză recentă a aceluiași Institut semnalează necesitatea ca țările NATO să vadă actualul conflict din Ucraina ca pe un soi de trezire la realitate. Ca pe un eventual semnal de alarmă.

Iar societățile europene, în ansamblul lor, trebuie nici mai mult nici mai puțin decât „să se pregătească pentru război”. Citiți și: După Germania, şi Marea Britanie anunţă un război cu Rusia: „Populaţia să fie pregătită!”

„Pregătirea” pentru un astfel de „worst case scenario” presupune, în primul rând, ca NATO să-și pună la punct capacitatea de reacție rapidă în cazul unei agresiuni din partea Rusiei – strict în eventualitatea unui război „convențional”, fără arme nucleare.

Citiți și: Germania insistă: Rusia se pregătește să atace Europa! România, ținta lui Vladimir Putin!

Ministrul britanic al Apărării, anunţ despre război în Europa, ce implică Rusia, China, Coreea de Nord și Iran. Cum reacţionează NATO?

Ungaria stă la pândă! Bucata din Ucraina pe care o vrea Budapesta, dacă Rusia câştigă războiul

author avatar
Andrei Coman
733 afisari

2 COMENTARII

  1. „Ucraina vrea 300 de miliarde de dolari. Pe an!”
    Pai da, ca raketii traieste pe picior mare, e pretentiosi rau !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger