AcasăȘTIRI EXTERNEMarea Britanie anunță populația să se pregătească de pene de curent! Garda...

Marea Britanie anunță populația să se pregătească de pene de curent! Garda Națională, pusă în alertă

Marea Britanie se pregătește să facă iarna la lumânare. Criza energetică va impune întreruperi de curent

Marea Britanie trebuie să se pregătească pentru pene de curent în serile reci din timpul săptămânii, a avertizat șeful companiei publice de utilități din Regatul Unit.

Șeful operatorului de sisteme de electricitate și gaze din Marea Britanie, John Pettigrew, a spus că gospodăriile trebuie să se pregătească pentru pene de curent între orele 16:00 și 19:00 în zilele lucrătoare, în zilele „foarte reci” din ianuarie și februarie, dacă importurile de gaze vor fi reduse.

Măsuri care „vor trebui impuse”

Anterior, politicienii britanici au dat asigurări că populația nu va avea de suferit de pe urma acestei situații.

John Pettigrew a declarat că întreruperile de curent electric vor trebui impuse în timpul serilor din ianuarie și februarie, dacă generatoarele de electricitate nu vor avea suficient gaz pentru a satisface cererea, mai ales dacă va exista o perioadă de vreme rece.

Comentariile sale au fost făcute luni, în cadrul Summitului privind tranziția energetică organizat de Financial Times.

La începutul acestei luni, National Grid a avertizat țara că șansele de penurie de gaze în timpul iernii au crescut și că ar putea fi impuse pene de curent planificate de trei ore în unele zone, în cazul „puțin probabil” în care rezervele de gaze nu vor ajunge la nivelul cererii. Este pentru prima dată de la acest avertisment când se discută explicit despre momentul în care ar putea avea loc pene de curent, informează Sky News.

Din cauza războiului Rusiei în Ucraina și a sancțiunilor impuse importurilor de gaze rusești, multe țări europene se confruntă cu penurii de gaze. O cantitate mare de energie electrică este generată din gaz, ceea ce pune presiune asupra aprovizionării naționale cu energie electrică, pe măsură ce cererea crește pe fondul vremii reci.

Marea Britanie obține 40% din energia electrică de la centrale electrice pe bază de gaz, în timp ce gazul încălzește și marea majoritate a locuințelor. Deși țara nu importă gaze din Rusia, importă electricitate și gaze din țările europene care se bazează pe gazul rusesc.

Sunt planificate numeroase măsuri pentru a evita pene de curent, inclusiv plasarea centralelor electrice pe cărbune în stand-by în loc să fie închise, așa cum era planificat anterior, și crearea unui serviciu de flexibilitate a cererii, care să permită consumatorilor să fie recompensați pentru că nu folosesc energia electrică în perioadele de cerere maximă.

author avatar
Tudor Borcea
315 afisari

2 COMENTARII

  1. De ce sa mai puna centralele pe carbune in stand-by in loc sa le lase sa functioneze daca este nevoie de ele?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger