AcasăȘTIRI EXTERNEMarea Britanie plănuiește să închidă robinetul cu gaze către UE

Marea Britanie plănuiește să închidă robinetul cu gaze către UE

Marea Britanie plănuiește să închidă robinetul cu gaze către UE

Marea Britanie intenționează să oprească furnizarea de gaz către Țările de Jos și Belgia în contextul crizei energetice cauzate de invazia Rusiei în Ucraina, scrie The Guardian.

Închiderea conductelor ar face parte dintr-un plan în patru etape care ar include tăierea aprovizionării către marii utilizatori industriali și reducerea consumului casnic al utilizatorilor, relatează Financial Times.

Cele două interconexiuni submarine care leagă Marea Britanie de Belgia și Țările de Jos livrează la capacitate maximă, exportând 75 de milioane de metri cubi de gaz pe zi către Europa, din martie.

Marea Britanie are stocuri mari de gaze

Marea Britanie are cantități mari de gaze, inclusiv importuri de gaze naturale lichefiate, dar capacitatea de stocare este redusă. Companiile europene de gaze au avertizat că închiderea conductelor s-ar putea întoarce împotriva Marii Britanii.

Bart Jan Hoevers, președintele rețelei europene a operatorilor de sisteme de transport pentru gaze, a declarat pentru Financial Times: „Secretarul pentru mediul de afaceri, Kwasi Kwarteng, a încheiat un acord pentru prelungirea activității unei centrale pe cărbune din Nottinghamshire și speră să obțină acorduri similare cu alte două centrale”.

Tensiuni Marea Britanie-UE

La începutul acestei luni, proprietarul British Gas, Centrica, a semnat un acord major de aprovizionare cu compania petrolieră de stat norvegiană, Equinor, pentru a livra suficient gaz pentru următorii trei ani, necesar pentru încălzirea a 4,5 milioane de locuințe, în plus, pe lună.

Centrica este, de asemenea, în discuții cu guvernul pentru redeschiderea celui mai mare sit de stocare a gazelor din Marea Britanie, Rough, în largul coastei de est a Angliei, care a fost închis în 2017. Rusia a intensificat presiunea asupra țărilor din Europa prin tăierea aprovizionării cu gaze, ca răspuns la graba de a umple depozitele europene înainte de venirea iernii.

Relaţiile regatului cu Uniunea după Brexit sunt foarte tensionate, iar tensiuni din cauza gazelor naturale nu vor face decât să înrăutăţească lucrurile, comentează FT.

author avatar
Andreea Vlad
572 afisari

4 COMENTARII

  1. Hopaaaa…. Păi atunci de ce nu ar importa de la mujici? Chiar și în ruble, dacă nu le-a conmvenit în euro.

    Oricum, încă o dovadaă că nu te poți baza pe briți,.niște kourve bătrîne și parșive.

    Aaaaa…. alimente de unde ăși aduc zăbăloșii? Păi să caute, de acum încolo, tot din depozite, nu?

  2. Incepe circul. De când lumea se stie ca „ frate, nefrate, branza-i pe bani „, sau zicerea cu camasa mai aproape de individ decât geaca. Ce distractiv o sa fie intaratarea dracilor din UE si vecinii ei.

  3. interesant. englezii sunt cei mai agresivi cu rusia incercand sa impinga eu in aceasi directie si acum strang robinetul la gaze. exista o logica in asta. englezii vor sa stoarca cat mai multe concesii economice de la ue acum ca au brexit. fii vicleni din albion.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger