AcasăȘTIRI EXTERNEMarea Britanie, păzită complet digital

Marea Britanie, păzită complet digital

Guvernul britanic intenționează să înăsprească controalele la frontieră cu un sistem “100% digital” care va „număra intrările în țară”, a declarat secretarul de interne Priti Patel.

Anglia își propune să facă trecerea frontierei „complet digitală până la sfârșitul anului 2025”.

Persoanele care vin în Marea Britanie fără viză sau statutul de imigrație vor trebui să solicite online o autorizație de călătorie (ETA) după modelul a ceea ce există pentru a călători în Statele Unite, a declarat Ministerul de Interne.

Acest sistem  “va permite efectuarea de controale de securitate automate și înainte de sosire cu scopul de a preveni intrarea în Regatul Unit a infractorilor străini”.

Înăsprirea condițiilor de imigrație a fost unul dintre obiectivele susținătorilor Brexitului, atins acum, care a pus capăt liberei circulații între țările din Regatul Unit și Uniunea Europeană.

“Acum că am recâștigat controlul și am pus capăt liberei circulații, securitatea se află în centrul strategiei noastre de imigrare. Noua noastră frontieră complet digitală ne va permite să numărăm oamenii din interiorul și din afara țării, să controlăm cine vine în Marea Britanie”, a precizat Patel.

Ministerul subliniază că numărul exact de imigranți în Regatul Unit este slab estimat, citând ca exemplu date din „schema de decontare”, un program care permite cetățenilor UE care locuiau în țară înainte de 31 decembrie 2020 să se înregistreze pentru a păstra aceleași drepturi de a trăi, lucra și accesa securitatea socială în Marea Britanie după Brexit.

La sfârșitul lunii aprilie, au existat mai mult de 5,4 milioane de cereri și 4,9 milioane de statuturi acordate, deoarece numărul cetățenilor UE care locuiau în Marea Britanie era estimat anterior la 3 milioane.

Acest proiect face parte dintr-o reformă a politicii de imigrație, bazată acum pe un sistem de „puncte” care favorizează specialiștii în detrimentul lucrătorilor cu calificare scăzută. Pentru a obține o viză, se iau în considerare competențele, cunoștințele de limba engleză și resursele financiare.

În martie, guvernul britanic a prezentat și o reformă a sistemului de azil care nu va mai acorda aceleași drepturi oamenilor, în funcție de intrarea lor legală sau ilegală în țară.

 

author avatar
Radu Jacotă Redactor
450 afisari

2 COMENTARII

  1. adio libertati individuale la astia si la toti europenii ,chiar daca il critica astia pe putin ei vor ajunge mai rau !!!!!!!!vor trai ei aia putini ca si la ei natalitatea e jalnica cu robotii pt ca ei dupa marii imperialisti care fura acum isi pazesc cica tara de imigranti si se izoleaza ca asta cred ca e solutia .

  2. Too late, sunt atatea natii la ei incat orice ar face acum nu au cum sa revina la situatia in care sa poata spune ca teritoriul lor apartine englezilor, ca si Germania, sunt game over!
    Iar UE in curand o sa devina un lagar de concentrare, comunismul a fost o cresa pe langa ce o sa devina UE.
    Astept ultima picatura care sa imi umple paharul sa ma car cu toata familia in afara uniunii!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger