AcasăȘTIRI EXTERNEMarea Britanie, paralizată de 40.000 de lucrători feroviari. Inflația i-a scos în...

Marea Britanie, paralizată de 40.000 de lucrători feroviari. Inflația i-a scos în stradă

Marea Britanie, paralizată de 40.000 de lucrători feroviari. Inflația i-a scos în stradă / Foto: printscreen

Aproximativ 40.000 de lucrători feroviari din Marea Britanie sunt în grevă, miercuri, pentru salarii și locuri de muncă, la o lună după cea mai mare grevă din ultimii 30 de ani, în plină criză a puterii de cumpărare din regat.

Sindicatul feroviar RMT a declanșat o grevă de 24 de ore, după trei zile de grevă istorică la sfârșitul lunii iunie, în speranța de a obține o salarizare mai bună în fața inflației în creștere în țară, care ar putea depăși 11% până la sfârșitul anului.

Un subiect fierbinte pentru succesorul lui Boris Johnson

Acesta este un subiect fierbinte pentru succesorul premierului Boris Johnson, care a demisionat la 7 iulie după o serie de scandaluri și minciuni. Șefa diplomației, Liz Truss, și fostul ministru de Finanțe, Rishi Sunak, sunt cei doi finaliști în cursa pentru a-i succeda.

Din cauza grevei, doar unul din cinci trenuri va circula miercuri, pe aproximativ jumătate din rețea, iar în unele zone nu va circula niciun tren pe parcursul zilei. Greva a afectat, de asemenea, trenurile Eurostar, provocând anulări și modificări de orar.

În plus față de această acțiune, sindicatele RMT și TSA vor lansa greve coordonate pe 18 și 20 august, iar RMT a anunțat o grevă la metroul londonez pe 19 august.

Secretarul general al RMT, Mick Lynch, a declarat că membrii sindicatului său sunt mai hotărâți ca niciodată să obțină salarii mai mari, siguranța locului de muncă și condiții de muncă bune.

Guvernul critică sindicatele „de extremă stânga”

El a spus că Network Rail, companie de stat, nu a făcut „nicio îmbunătățire față de oferta sa anterioară de plată”. Ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a atacat sindicatele, acuzându-le că au înmulțit grevele și amenințările cu greve în detrimentul a mii de utilizatori, scrie Le Journal de Montreal.

„Trebuie să facem mai mult pentru a împiedica aceste sindicate de extremă-stânga foarte militante să perturbe viața de zi cu zi a oamenilor obișnuiți”, a declarat miercuri ministrul la SkyNews.

Este posibil ca greva să îngreuneze accesul fanilor la semifinala feminină a Euro, când Germania și Franța se vor întâlni miercuri seară pe stadionul MK din nord-vestul Londrei.

author avatar
Tudor Borcea