AcasăȘTIRI EXTERNELivrarea jucăriilor de Crăciun, în mare pericol. Ce cadouri vor primi copiii

Livrarea jucăriilor de Crăciun, în mare pericol. Ce cadouri vor primi copiii

Marea Britanie. Livrarea jucăriilor de Crăciun, la mâna porturilor europene

Mai multe nave port-container uriașe, pline de mărfuri pentru Crăciun, au fost redirecționate din Felixstowe (estul Angliei) către porturile europene. Măsura a trebuit luată din cauza ambuteiajelor apărute în terminalele britanice și care sunt cauzate de pandemia Covid-19 și de Brexit.

„Pentru a ne asigura că mărfurile vor fi disponibile pe scară largă în Marea Britanie pentru Black Friday și Crăciun, am început să redirecționăm în fiecare săptămână una dintre cele trei nave mari ale noastre care fac escală la Felixstowe”, a explicat un purtător de cuvânt al Maersk, cea mai mare companie de transport maritim de containere din lume.

Post-Brexit în jurul cozii

Aceste nave mari acostează, apoi, în alte porturi de pe continent, precum Rotterdam sau Anvers, iar de acolo „mărfurile sunt transferate în nave mai mici, care le aduc înapoi la Felixstowe”.

„A trebuit să oprim operațiunile pe o navă pentru că nu era loc pentru a descărca containerele”, a spus Lars Mikael Jensen, managerul rețelei Est-Vest a Maersk.  Redirecționând-o către un port european, „este mai bine decât să ai o navă care așteaptă în afara Felixstowe timp de patru, cinci sau șase zile pentru a obține un loc la cheu”.

„Congestia portuară s-a generalizat în întreaga lume de la întreruperea creată de pandemie în lanțurile de aprovizionare globale” – Maersk Group.

Felixstowe face parte din cele mai afectate 3-4 porturi din lume. Pportul gestionează 36% din volumul de transport maritim din Marea Britanie per container, scrie TVA Nouvelles.

Vizele lui „BoJo” nu atrag străinii

În cauză, „containerele nu sunt ridicate la viteză normală, din cauza lipsei de șoferi de camioane, provocată de Brexit și de pandemie”. Timp de săptămâni, penuria a aproximativ 100.000 de șoferi de camioane din Marea Britanie a dus la probleme grave de livrare către supermarketurile și stațiile de benzină.

Confruntat cu amenințarea rafturilor goale de Crăciun, guvernul lui Boris Johnson și-a schimbat politica de imigrație pentru a acorda până la 10.500 de vize provizorii de muncă, inclusiv 300 pentru șoferii de camioane-cisternă, dar mai puțin de 10% dintre acestea au găsit un doritor.

author avatar
Tudor Borcea
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger