AcasăȘTIRI EXTERNECe superputere nucleara a decis să clasifice China drept “amenințare de securitate...

Ce superputere nucleara a decis să clasifice China drept “amenințare de securitate națională”. Pregătiri de război?!

liz trussLiz Truss, pusă la zid, după ce a anunțat noul plan fiscal / Lira sterlină s-a prăbușit

China va fi clasificată drept „amenințare” la adresa securității naționale pentru prima dată, în Marea Britanie, în conformitate cu planurile lui Liz Truss pentru o abordare mai dură a Beijingului.

Secretarul de Externe a promis că va remodela politica externă dacă va deveni prim-ministru, după plecarea lui Boris Johnson.

UK îşi ia noi măsuri de apărare

Liz Truss s-a angajat să redeschidă revizuirea integrată, publicată anul trecut, care a stabilit prioritățile britanice în diplomație și apărare în următorul deceniu.

China a susținut că acțiunile sale în jurul Taiwanului au fost determinate de o vizită pe insulă a președintelui Camerei SUA, Nancy Pelosi. Taiwan spune că astfel de vizite sunt de rutină și că acesta a fost doar un pretext pentru China să aducă amenințări la adresa insulei.

„Regatul Unit îndeamnă China să rezolve orice probleme prin mijloace pașnice, fără amenințarea sau utilizarea forței sau constrângerii”, a spus Liz Truss.

author avatar
Andrei Ștefan
1.121 afisari

4 COMENTARII

  1. Este adevarat 100%.China este singura putere economica rivala reala cu imperiul britanic,asazis „peer competitor”.Dar nu inseamna ca trebuie sa intri in razboi ca sa elimini competitia.Va exista o lume bipolara,ASIA si Occidentul….Eu am inteles chestia asta cand englezii s-au retras din HongKong si au inceput ciondaneala cu comunistii chinezi.

  2. Nebuna asta se ia de piept cu intreaga lume ,la ea arma nucleara e o jucarie.Duceti-o urgent la azil si puneti primministru un om normal la cap.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger