AcasăȘTIRI EXTERNEMarea Britanie: în curând 1% din terenul privat, dedicat faunei sălbatice

Marea Britanie: în curând 1% din terenul privat, dedicat faunei sălbatice

Marea Britanie: în curând 1% din terenul privat, dedicat faunei sălbatice

O mișcare de reabilitare îi încurajează pe proprietarii britanici de terenuri să creeze locuri bogate în animale sălbatice.

Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice din 2021, cunoscută și sub numele de COP26, care va avea loc toamna aceasta la Glasgow își spune deja cuvântul.

De bunăvoie în CAP-ul climatic

În Marea Britanie, organizația WildEast, o mișcare de refacere a arealurilor sălbatice, condusă de fermieri, a făcut un apel în favoarea naturii și climei. Mișcarea îi încurajează pe proprietarii de terenuri din estul Angliei, indiferent de mărimea terenului lor, să rezerve 1% din suprafață pentru animale sălbatice.

De la lansarea sa cu un an mai devreme, campania WildEast a reunit angajamentele a peste 80 de fermieri din regiune, dispuși să dedice 20% din terenurile lor naturii, relatează cotidianul The Guardian. În plus, mișcarea a adunat angajamentele mai multor școli, cimitire, dar și a multor municipalități, grădinari, precum și a companiei feroviare Greater Anglia.

Micii fermieri nu sunt de acord

Cu toate fondatorii fundației caritabile au recunoscut că s-au confruntat cu refuzuri de la anumiți fermieri, care au evocat că este ușor să se pună în aplicare astfel de măsuri în zone împădurite mari, în peisajele riverane, dar este mult mai complicat pentru micii fermieri, pentru care fiecare parcelă este crucială pentru existența lor.

„Avem o datorie față de natură”

Hugh Somerleyton, cofondatorul WildEast, și-a consacrat 20% din proprietatea sa naturii, resuscitând lacurile, mlaștinile și pajiștile. Anul acesta, el a dedicat 0,5%  de teren suplimentasr naturii, pe hectarele pe care le cultivă pentru hrană. „Înțeleg că este ușor pentru mine să dedic pământul naturii și că aceste decizii pot să nu pară viabile pentru unii fermieri, dar oricine se poate angaja cu până la 1%. (…) Avem o datorie față de natură și avem o datorie față de carbon și catastrofa climatică ”, scrie Le Point.

Cu această inițiativă, WildEast speră să trimită un mesaj guvernelor. În timp ce unii experți în domeniul mediului sugerează că jumătate din teren ar trebui păstrat în starea sa naturală pentru a face față crizei climatice, WildEast consideră că o contribuție de până la 1% va fi suficientă pentru a arăta proprietarilor de terenuri „frumusețea sălbăticiei dar și avantajele sale economice”.

author avatar
Tudor Borcea
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger