AcasăȘTIRI EXTERNEMarea Britanie impune noi reguli la intrarea în Anglia şi în Scoţia....

Marea Britanie impune noi reguli la intrarea în Anglia şi în Scoţia. Aveţi nevoie de aceste acte!

virusulMarea Britanie impune noi reguli la intrarea în Anglia şi în Scoţia. Aveţi nevoie de aceste acte!

Marea Britanie impune măsuri mai dure pentru intrarea în Anglia şi în Scoţia! Decizia a venit ca urmare a ravagiilor pe care le face noua tulpină de COVID-19 în aceste state.

Ce trebuie să facă toţi călătorii care doresc să ajungă pe teritoriul britanic? Să prezinte, începând de săptămâna viitoare, un test COVID negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea deplasării. Măsura este valabilă înclusiv pentru locuitorii acestor ţări, care se întorc acasă.

Pe lângă testul negativ, se impune şi o izolare de 10 zile

Pe lângă test negativ, persoanele care vin din ţări cu risc ridicat vizate de măsurile de carantină vor trebui să se auto-izoleze timp de zece zile.

Alături de carantină, „testarea înaintea plecării va oferi o linie de apărare suplimentară, ajutându-ne să controlăm virusul pe măsură ce vom administra vaccinul în mod susţinut în următoarele câteva săptămâni”, a adăugat ministrul transporturilor Grant Shapps.

Amenzile sunt mari: 500 de lire pentru cine încalcă regulile

Autorităţile britanice sunt foarte severe! Persoanele care sosesc cu trenul, feribotul sau avionul vor trebui să aibă un test negativ înainte de îmbarcare şi pot fi supuşi controlului la sosire. În cazul nerespectării acestor reglementări, există riscul unei amenzi imediate de 500 de lire sterline (553 euro).

De ce au luat britanicii decizii atât de dure? Pentru că Marea Britanie este ţara europeană cu cel mai mare număr al deceselor provocate de COVID-19. Peste 78.500 de decese s-au produs în termen de 28 de zile de la un test pozitiv.

author avatar
Andrei Ștefan