AcasăȘTIRI EXTERNEMarea Britanie aruncă în aer Europa: va furniza Ucrainei rachete cu rază...

Marea Britanie aruncă în aer Europa: va furniza Ucrainei rachete cu rază mare de acțiune! Declarația de război făcută de premierul Rishi Sunak

rishi sunakMarea Britanie va furniza Ucrainei armele cerute de Zelenski. Rishi Sunak: „Este momentul să dublăm sprijinul nostru militar”

Marea Britanie va fi prima țară care va furniza Ucrainei arme cu rază mare de acțiune, a spus premierul britanic Rishi Sunak la Conferința de securitate de la München.

Șeful guvernului de la Londra a mai spus că „trebuie să ajutăm Ucraina să-și protejeze orașele de bombele rusești și dronele iraniene”. El s-a alăturat, de asemenea, SUA pentru a denunta „crimele de război revoltătoare” ale Rusiei.

Marea Britanie va furniza Ucrainei arme cu rază lungă de acțiune

„Ca să câștige războiul, Ucraina are nevoie de mai multă artilerie, blindate și apărare antiaeriană. Așa că acum este momentul să dublăm sprijinul nostru militar. Și Marea Britanie va fi prima țară care va furniza Ucrainei arme cu rază lungă de acțiune”, a transmis Sunak, potrivit skynews.com.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski s-a întâlnit la începutul lunii cu premierul Rishi Sunak şi a rostit un discurs în Parlamentul de la Londra, cerând Marii Britanii să furnizeze Ucrainei avioane pentru a lupta împotriva Rusiei.

Anul trecut, Londra i-a furnizat Kievului ajutor militar în valoare de 2,3 miliarde de lire sterline, iar guvernul s-a angajat să menţină acelaşi nivel şi în acest an, situându-se astfel pe poziţia a doua în lume după SUA, sub acest aspect.

Londra i-a livrat armatei ucrainene arme letale chiar dinainte de lansarea invaziei ruse, pe 24 februarie anul trecut, şi a fost prima ţară care şi-a anunţat intenţia, în ianuarie, de a-i trimite şi tancuri grele – 14 Challengers 2 – urmată de Germania cu Leopard şi SUA cu Abrams.

author avatar
Andreea Vlad