AcasăȘTIRI EXTERNEMarea Britanie anunţă un prim deces după infectarea cu varianta Omicron

Marea Britanie anunţă un prim deces după infectarea cu varianta Omicron

Marea Britanie anunţă un prim deces după infectarea cu varianta Omicron

Premierul Marii Britanii ,Boris Johnson, a declarat luni, 13 decembrie, că cel puțin o persoană infectată cu varianta Omicron a murit, în timp ce țara a început un program ambițios de rapel împotriva acestei variante.

„Din păcate, s-a confirmat că cel puțin un pacient infectat cu varianta Omicron a murit”, a declarat Johnson, care a avertizat duminică cu privire la un „val mare” de infecții cauzată de această mutație a SARS-Cov-2.

Previziuni sumbre: între 25.000 și 75.000 de decese

„Cel mai bun lucru pe care toţi îl putem face este să facem dozele booster”, a declarat Johnson în timpul unei vizite la un centru de vaccinare din Paddington, în vestul Londrei.

Tot luni, autoritățile din Marea Britanie a mai spus că varianta Omicron se răspândește cu o rată „fenomenală” și acum reprezintă aproximativ 40% din infecțiile din Londra, așa că oamenii ar trebui să facă o vaccinare de rapel, deoarece cei dublu vaccinați sunt încă vulnerabili.

Autoritățile spun că, dacă nu se iau măsuri, ar putea exista un milion de persoane infectate cu Omicron până la sfârșitul lunii. Duminică, 1.239 de cazuri noi de Omicron au fost detectate în Marea Britanie, ridicând numărul total de infectări la peste 3.000, desi se estimează că bilanțul real este mult mai mare.

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la London School of Hygiene and Tropical Medicine și de la Universitatea Stellenbosch din Africa de Sud a avertizat că Marea Britanie ar putea înregistra între 25.000 și 75.000 de decese din cauza variantei Omicron până în aprilie anul viitor

author avatar
Tudor Borcea