AcasăȘTIRI EXTERNEMarea Britanie vrea să trimită arme în Republica Moldova. Ce planuri are...

Marea Britanie vrea să trimită arme în Republica Moldova. Ce planuri are Putin la granița României

Marea Britanie vrea să trimită arme în Republica Moldova. Ce planuri are Putin la granița României

Marea Britanie vrea să trimită armament modern în Republica Moldova pentru a o proteja de amenințarea unei invazii din partea Rusiei, relatează presa britanică, citând-o pe ministrul de Externe, Liz Truss.

Șefa diplomației de la Londra a declarat pentru The Telegraph că președintele rus Vladimir Putin este hotărât să creeze o „Rusie mai mare”, chiar dacă invazia sa în Ucraina nu a avut un succes rapid.

„O Moldovă la standardele NATO”

Rusia a calificat invazia pe care a lansat-o la 24 februarie drept o „operațiune militară specială” menită să dezarmeze Ucraina și să o scape de naționaliștii radicali antiruși. Ucraina și aliații săi au respins acest lucru ca fiind un pretext nefondat pentru război.

Republica Moldova, care se învecinează cu Ucraina la sud-vest, nu este membră a alianței NATO. Truss a declarat că au loc discuții pentru a se asigura că apărarea Moldovei poate descuraja orice atac viitor, scrie U.S. News.

„Mi-aș dori să văd Republica Moldova echipată la standardul NATO. Aceasta este o discuție pe care o avem cu aliații noștri”, a declarat ea pentru The Telegraph.

„Putin a fost absolut clar în legătură cu ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare. Și doar pentru că încercările sale de a cuceri Kievul nu au avut succes nu înseamnă că a abandonat aceste ambiții”, a mai spus ea.

Dacă planurile lui Truss vor fi adoptate, membrii NATO vor furniza Moldovei armament modern, înlocuind echipamentul din epoca sovietică pe care-l are Chișinăul, și vor instrui soldații cum să îl folosească.

author avatar
Tudor Borcea
824 afisari

20 COMENTARII

  1. Și șoldoveanii o să-i plătească în mere, struguri, vin și femei că altceva nu produc !

    • „O Moldovă la standardele NATO” ? Ucrainienii s-au rarit , incep sa dispara incetul cu incetul , ca standarele USA sunt prea elevate , UK vor si ei ucrainienii lor sa probeze armamentul lor

  2. Perfidul Albion face mișcări disperate sa extindă conflictul din Ucraina, pe care l-au aprins tot ei cu amerlocii împreună, nenorocindu-i pe ucraineni. Bai colonialisti nenorociți vedeți ca va faceți bucăți, scoțienii, irlandezii și galezii abia așteaptă sa scape de voi. Vremurile voastre imperiale au apus, prea mult rău ați făcut lumii. Lăsați-i pe soldoveni in pace, ca mai mulți mănâncă pâine de la Măicuța Rusia decât de la voi. E timpul ca moldovenii sa se trezească și sa scape de marioneta sorosisto-lgbtista din fruntea statului ca altfel pățesc precum ucrainenii cu Zelenski al lor.