AcasăȘTIRI EXTERNEMarea amnistie pe Twitter. Anunțul făcut de Elon Musk

Marea amnistie pe Twitter. Anunțul făcut de Elon Musk

Marea amnistie pe Twitter. Anunțul făcut de Elon Musk / Foto: printscreen

Noul patron al Twitter, Elon Musk, a lansat un sondaj de opinie privind restabilirea conturilor suspendate de pe platformă. Cu 72,4% dintre utilizatori favorabili restabilirii, el a decis să pună în aplicare o „amnistie generală” pentru conturile care nu au încălcat legea, începând de săptămâna viitoare.

Elon Musk face anunțuri din ce în ce mai controversate despre viitorul Twitter.

Revenind asupra declarațiilor liniștitoare pe care le-a făcut atunci când a preluat controlul, noul șef al rețelei de socializare a declarat, joi, că va restabili săptămâna viitoare conturile suspendate pe platformă, dacă acestea nu au încălcat legea.

Poporul iar „a vorbit”

Când a lansat întrebarea, miercuri, într-un sondaj pe contul său, dacă Twitter ar trebui să ofere o „amnistie generală pentru conturile suspendate, atâta timp cât nu au încălcat legea sau nu au trimis spam scandalos”, 72,4% dintre cei aproximativ 3,16 milioane de persoane au răspuns „da”.

„Poporul a vorbit, amnistia începe săptămâna viitoare”, a scris Elon Musk pe Twitter joi, zi liberă în Statele Unite pentru sărbătoarea Zilei Recunoștinței, însoțind publicația sa cu mesajul „Vox Populi, Vox Dei” („Vocea poporului este vocea lui Dumnezeu”).

Cu aceeași expresie în latină, el a reabilitat, sâmbătă, contul fostului președinte american Donald Trump, interzis pe rețeaua de socializare după asaltul asupra Capitoliului de la Washington în ianuarie 2021.

Executivul Tesla și SpaceX luase această decizie în urma unei consultări similare pe Twitter, o metodă cu o reprezentativitate incertă. O majoritate restrânsă (51,8%) dintre cei 15 milioane de votanți s-au pronunțat în favoarea revenirii miliardarului republican, care nu a mai scris pe Twitter de când contul său a fost restabilit.

Elon Musk a explicat în repetate rânduri că a cumpărat Twitter pentru că vede platforma ca fiind „piața publică digital” esențială pentru democrația din lume.

Mai multe companii importante, printre care Volkswagen, General Motors și General Mills, au anunțat că își suspendă cheltuielile de publicitate pe Twitter, de la achiziționarea acestuia de către Musk.

author avatar
Tudor Borcea
293 afisari

4 COMENTARII

  1. intre ce face una dintre cele mai luminate minti ale planetei si ce face niste bosorogi dementi de o suta de ani precum soros, gheitz sau scwab , ma uit la musk .

  2. Doamne ajuta la Elon si Donald ma intorc si eu, m-a inchis pentru ca am zis ca cel mai mare Holocast din lume nu e cel jidenesc ci cel ucrainiean de la Holodomor recunoscut si de Romania, in care in anii 30, Satanlin tata lui Vladimir a omorat prin inanitie peste 10.000.000 de oameni fata de numai 7.500.521,5 de morti in lagarul de munca. Da numai am postat… Si dupa 2 minute nici nu mai aveam cont pe viata nici nubstiu daxa a citit 100 de insi ce aparat au..
    Da e un adevăr care mi sa impus a fi sters pentru totdeauna ca si cum nici nu mai eram in viata macar…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger