AcasăȘTIRI EXTERNEMarco Raduano, capul mafiei din Foggia, arestat în Corsica! E incredibil cu...

Marco Raduano, capul mafiei din Foggia, arestat în Corsica! E incredibil cu ce se ocupa când l-au prins (VIDEO)

Marco Raduano, capul mafiei din Foggia, prezentat drept „periculos” pe site-ul celor mai căutate persoane din Uniunea Europeană, a fost arestat joi în departamentul Haute-Corse (Franţa).

Raduano, 40 de ani, care a evadat din închisoare în 2023, este şeful „Societa Foggiana”, un grup mafiot activ în provincia italiană Foggia, din Puglia (sud).

L-au prins când era la o cină romantică

Bărbatul a fost surprins, joi, în faţa unui restaurant de lux din Bastia, Corsica, unde era la masă, alături de o femeie. Raduano a fost inclus printre primii 10 cei mai periculoşi fugari de către Europol.

L-au prins şi pe cel care este mâna sa dreaptă, Gianluigi Troiano, care a fugit din arest la domiciliu în 2021, după ce şi-a desprins brăţara electronică. El a fost arestat joi la Granada, Spania, în timp ce ridica un colet.

A evadat cu lenjeria de pat

Marco Raduano ispăşea o pedeapsă de 24 de ani de închisoare pentru apartenenţă la o organizaţie mafiotă, trafic de droguri, deţinere ilegală de arme şi alte infracţiuni.

Evadarea sa, la sfârşitul lunii februarie 2023, dintr-o zonă de înaltă securitate a închisorii Nuoro, în Sardinia, a fost incredibilă şi surprinsă de camerele de supraveghere.

Cu ajutorul mai multor cearşafuri legate între ele, el a coborât pe peretele închisorii, înainte de a fugi.

author avatar
Andrei Ștefan
701 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri