AcasăȘTIRI EXTERNEManevrele militare din jurul Taiwanului, o „diversiune” a Chinei. Ce „bombă” ascunde...

Manevrele militare din jurul Taiwanului, o „diversiune” a Chinei. Ce „bombă” ascunde acasă Xi Jinping

Manevrele militare din jurul Taiwanului, o „diversiune” a Chinei. Ce „bombă” ascunde acasă Xi Jinping / Foto: Facebook

Iritat de vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan, președintele chinez Xi Jinping a reacționat prin lansarea unui uriaș exercițiu militar în largul coastelor insulei. Alexander Görlach, expert în China, analizează domeniul de aplicare și semnificația potențială a acestei acțiuni.

De săptămâna trecută, statul democratic Taiwan este înconjurat de marina chineză care s-a desfășurat în jurul insulei în șase locații diferite. De asemenea, a intrat în apele teritoriale ale Taiwanului și a tras cu muniție reală.

Repetiție pentru o invazie reală?

În prima zi a blocadei navale, pe care observatorii o văd ca pe o repetiție generală pentru o invazie a Chinei în Taiwan, mai multe rachete chineze au fost lansate în apele japoneze în apropiere de Okinawa. În Okinawa se află, de asemenea, o bază militară americană. Atât Japonia, cât și SUA sunt parteneri apropiați ai Taiwanului.

Comandantul suprem al armatei chineze, liderul Xi Jinping, justifică agresiunea țării sale împotriva micului său vecin prin faptul că Taiwanul face parte din China. Adevărul este, totuși, că Republica Populară și Partidul Comunist nu au condus niciodată insula.

Scopul lui Xi Jinping nu este doar cucerirea Taiwanului: China este în conflict cu toți vecinii săi din cauza frontierelor și a teritoriului. Beijingul vrea să facă din Pacificul de Vest o mare națională, scrie Blick. Pentru a face acest lucru, China trebuie să ia insule de la țări precum Filipine. Mercenarii chinezi au ocupat deja o parte din Insulele Spratly din martie 2021.

Diversiune pentru o economie paralizată

Xi Jinping s-a folosit de vizita politicianului american Nancy Pelosi pentru a lansa o ofensivă împotriva democrației insulare. El speră să strângă rândurile acasă și să distragă atenția de la problemele uriașe în care a implicat Republica Populară.

Pentru că economia este paralizată de politica sa greșită în fața pandemiei Covid-19. Cu o rată de 18,4%, China are cea mai mare rată a șomajului în rândul tinerilor din ultimele decenii. Criza bancară din provincia Henan a dezvăluit că în China corupția este departe de a se fi terminat. Cu complicitatea guvernului, băncile locale au pariat economiile oamenilor din toată China în investiții riscante.

Sectorul imobiliar este în pragul colapsului. Sute de mii de oameni și-au investit banii în case care nu se mai construiesc pentru că proprietarii au speculat. Multe dintre creditele pe care Beijingul le-a acordat țărilor din întreaga lume ca parte a Noului Drum al Mătăsii pentru a cumpăra influență politică sunt fie în incapacitate de plată, fie trebuie restructurate. Din cele aproximativ 870 de miliarde de dolari, aproximativ 140 de miliarde de dolari au fost deja pierdute.

author avatar
Tudor Borcea
784 afisari

6 COMENTARII

  1. Comunistii chinezi au acaparat China in timpul razboiului civil dar sunt pe drumul catre autodistrugere daca incep razboi cu toti vecinii.Termenul ciuma rosie este de mare actualitate

    • Silver Fox ne spui si noua care sunt vecinii Chinei, si apoi cu cine se afla acum sau in viitorul apropiat, in război, ca sa demonstrezi cele afirmate. Ca sa te scutesc de un efort ”telectual”, le trec eu pe acilea. Kazahstan, Rusia, Kazahstan, Mongolia, Coreea de nord, Vietnam, Laos, Nepal, India, Pakistan, Tadjikistan, Myanmar, Kârgâzstan, Bhutan. Poate ca nu știm noi, dar acum nu se afla cu nici o tara vecina, in stare de război, mai corect China nu se afla, in acest moment cu nicio tara in stare de războii, nici măcar cu Taiwanul, provincie 100% chineza. dar ” culții ” prooccidentali este greu sa accepte realitatea, mai curând declara visele lor, dorințele lor drept realitate. Dar alianța tarilor mai sus arătate si a multor altora, peste 2/3 din omenire va pune, peste nu multa vreme, capăt hegemonia globalista, vestica.

  2. China nu va face greșeala Rusiei , în maxim 48 h va cuceri Taiwanul pt a nu da timp occidentalilor să-i vină în ajutor cum o fac in Raketia

  3. adica incearca sa repare economia prin patriotism,
    prin „sacrificii patriotice”, prin schimbarea starii de spirit-„marele salt inainte”, au mai incercat asta.

    „Pentru că economia este paralizată de politica sa greșită în fața pandemiei Covid-19. ”
    -intelegem deci ca e invers:
    au inventat c19 ca sa schimbe starea de spirit,
    sa injecteze „patriotism”, poza asta spune totul:

    https://www.arabnews.com/sites/default/files/styles/n_670_395/public/main-image/2020/01/24/1942051-596210546.jpg

    (-tovarashe Li
    fa-te ca lucrezi cu excavatoru!)

  4. „marele salt inainte” evident ca a esuat
    au venit americanii in ’70
    si azi avem rezultatul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger