AcasăȘTIRI EXTERNEMama tuturor vertijurilor s-a deschis la New York. Uluitor la ce s-au...

Mama tuturor vertijurilor s-a deschis la New York. Uluitor la ce s-au gândit americanii!

Mama tuturor vertijurilor s-a deschis la New York

„Air”, o instalație artistică denumită imersivă, realizată de artistul Kenzo Digital, s-a deschis publicului în noul turn One Vanderbilt din inima Manhattanului.

Norocoșii vizitatorii care au experimentat săptămâna aceasta cea mai recentă atracție din New York au avut impresia că „plutesc în aer”, evoluând pe oglinzi și plăci de sticlă la 300 de metri înălțime, în al patrulea cel mai înalt zgârie-nori din metropola americană.

O experiență care schimbă percepția spațiului

„Air”, opera lui Kenzo Digital, se deschide publicului joi, 21 octombrie, în noul turn One Vanderbilt, în inima Manhattanului. Un ascensor îi ridică pe amatorii de senzații tari în 42 de secunde până la o înălțime amețitoare, pentru o vedere uluitoare a insulei new-yorkeze încadrată de East River și Hudson.

Acolo, vizitatorii se pot plimba pe trei etaje într-un fel de observator gigantic din sticlă, „Summit One Vanderbilt”, oferind un spectacol extraordinar în timp ce își pot pierde toate reperele. Cu senzația de „plutire în aer”, scrie Sud-Ouest.fr.

Experiența „schimbă percepția spațiului și scufundă vizitatorul într-un halou de siluete și zgârie-nori”, potrivit autorului. Pentru Nick Barat, unul dintre rarii vizitatori aleși înainte de deschiderea din 21 octombrie, experiența permite „să gândim relația pe care fiecare o are cu orașul”.

Situat la colțul celebrei 42nd Street și Vanderbilt Avenue, turnul omonim a fost proiectat de firma Kohn Pedersen Fox, construit între 2016 și 2019 și deschis în septembrie 2020.

Măsoară 397 metri înălțime – 427cu turla sa – ceea ce îl propulsează pe locul 4 în New York, în spatele turnului One World Trade Center, pe locul distrus de atacurile din 11 septembrie, turnurilor rezidențiale ale ansamblului Central Park Tower și zgârie-nori-ului 111 de pe strada 57.

 

author avatar
Tudor Borcea