AcasăȘTIRI EXTERNE„Majoritatea tăcută”, arma secretă a lui Trump

„Majoritatea tăcută”, arma secretă a lui Trump

“Campania Trump are mai mult entuziasm – în opinia mai multor observatori – decât oricare altă campanie din istoria măreţei noastre ţări, chiar mai mult decât cea din 2016. Biden nu are aşa ceva! Majoritatea tăcută va vorbi la 3 noiembrie”, a asigurat președintele american pe Twitter. Trump turează motoarele într-o încercare de a renaște elanul care a condus la victoria sa surprinzătoare cu patru ani în urmă, dar cu 100 de zile înaintea alegerilor prezidențiale, sondajele îl pun în dificultate.

Duminică, noile studii publicate de NBC și CNN l-au pus pe democratul Joe Biden în fruntea celor trei state câștigate de Donald Trump în 2016: Arizona, Florida și Michigan. Trump a încercat pe fondul unei acalmii a propagării noului coronavirus spre sfârşitul primăverii să reia reuniunile publice pentru a-şi mobiliza alegătorii, minimalizând evoluția pandemiei. Dar de atunci lucrurile s-au înrăutățit, numărul de contaminări a explodat, mai ales în sudul și vestul Statelor Unite- țara cea mai îndoliată din lume, cu 145.500 de morți, comentează AFP.

Președintele-candidat a recunoscut recent că situaţia se va „înrăutăţi înainte de a se ameliora” și a anulat marea Convenţie republicană deschisă publicului, prevăzută să aibă loc la sfârşitul lunii august în Florida, unul dintre statele cele mai afectate de criza sanitară. Cu trei luni înainte de alegeri, 80% dintre americani consideră că “țara este pe o cale greșită”, potrivit unui sondaj Associated Press.

Pentru Wall Street Journal “sondajele recente au dat știri încurajatoare pentru Biden”, USA Today se întreabă „cât credit putem să acordăm acestor sondaje de opinie diferite”, avertizând că această campanie prezidențială este afectată de pandemie și de revoltele în urma morții lui G. Floyd, în timp ce The Hill estimează că „Trump încearcă clar să se poziționeze drept candidat la lege și ordine”. La polul opus, Joe Biden, 77 de ani, cunoscut pentru numeroasele sale gafe, nu se mișcă decât cu prudență din cauza epidemiei și are o prezență discretă, spre deosebire de temperamentalul Trump, care i-a transmis că „nu iese din subsolul său”, nu are „spirit vioi” și este „o marionetă a stângii radicale”.

author avatar
Radu Jacotă
375 afisari

2 COMENTARII

  1. Dacă ne prezintă sondaje NBC și CNN, ne-am lămurit. Avem încredere, avem încredere, cum să nu avem încredere?

  2. ” Sondaj Quinnipiac , luna iulie 2020 : Biden are 15 puncte in fata lui Trump . Real Clear Politics: Reatingul de aprobare al lui Trump este de 42,1, cel mai mic nivel din presedintia sa.La nivel national , Biden are 9 puncte si Trump 3 puncte . Victoria lui Biden este asadar data ca sigura de institutele de cercetare ale opiniei publice si de cei mai multi analisti americani”. TOATE sondajele americane il dau favorit pe Biden , unii cred ca sunt lamuriti cu minciuni !

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri