AcasăȘTIRI EXTERNEMaia Sandu începe un ŞANTAJ cu gazul din România. Ameninţare pentru Transnistria

Maia Sandu începe un ŞANTAJ cu gazul din România. Ameninţare pentru Transnistria

Republica Moldova ar putea primi gaz din România, în cazul în care, de la 1 octombrie, Gazprom va sista livrările de gaze către Chişinău.

Criza gazelor ar putea aprinde războiul în Republica Moldova. Maia Sandu avertizează ca Transnistria va primi gaze din România doar dacă va plăti în avans pentru el.

Maia Sandu vrea bani pentru gazul din România

Maia Sandu a declarat că dialogul dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă a fost aproape suspendat de la începutul războiului din Ucraina.

„Cei din Transnistria, dacă sunt gata să plătească, dacă vor achita în avans precum partea dreaptă a Nistrului, atunci da. Dar dacă oamenii nu sunt dispuşi să plătească, partea dreaptă nu poate achita pentru ei”, a declarat Maia Sandu.

Preşedinta a dat asigurări că Republica Moldova nu va rămâne fără gaz iarna, deoarece există surse alternative, însă cea mai mare problemă rămâne „problema preţurilor”.

Chişinăul susţine că există suficiente rezerve financiare pentru a putea face faţă unor situaţii extreme, precum sistarea livrării de gaze ruseşti.

author avatar
Andrei Ștefan
794 afisari

11 COMENTARII

  1. Curveta asta trădătoare… la zid cu tine, Maia, scârba dracului, vândută ordinară ce ești!

  2. Maia si Gavrilita sunt doua toante. O sa primeasca o P U L A din Romania. Gazul abia ne ajunge noua si inca ceva : NU va fi gratis cum cred ele!

    • Eu am deja 2 la vila de la mare . una gateste, alta face curat. Sunt refugiate de ”razboi”!

        • Am fost mah. Scrie negru pe alb :”sanatos”. Ti-am ascultat sfatul. Cand vrei sa cobori si sa urci in Aro-ul meu? In 5 mi nute se rezolva. Dupa aia ai sa dai si buna ziua la gaste.

  3. Maia nu realizeaza ca ptr a ameninta cu gazul, trebuie sa-l platesti si sa-l ai. Are mamaliga intre dinti.