AcasăȘTIRI EXTERNEMai puține biruri în Golf. Dubai suspendă taxa pe alcool / Urmează...

Mai puține biruri în Golf. Dubai suspendă taxa pe alcool / Urmează și primul cazinou în Emirate

Dubai a suspendat taxa de 30% pe alcool și a eliminat taxa de licență necesară anterior pentru a cumpăra băuturi alcoolice în hub-ul comercial și turistic, au anunțat doi mari retaileri pe rețelele de socializare.

Se așteaptă ca această mișcare să sporească atractivitatea Dubaiului pentru turiști și pentru rezidenții expați, atrași de stilul de viață mai liberal decât în alte orașe din Golf.

Primul cazinou din Golf

Modificările au intrat în vigoare duminică pentru o perioadă de probă de un an, potrivit presei naționale.

„Odată cu eliminarea taxei municipale de 30% și a licenței gratuite pentru băuturi alcoolice, cumpărarea băuturilor preferate este acum mai ușoară și mai ieftină ca niciodată”, a declarat MMI, unul dintre cei doi principali furnizori de băuturi alcoolice din Dubai, pe contul său de Instagram.

Un alt comerciant cu amănuntul, African+Eastern, a confirmat că taxa nu mai este în vigoare, dar că prețurile vor fi în continuare supuse taxei pe valoarea adăugată (TVA) de 5%.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Departamentului de comunicații din Dubai (DMO).

Mai multe state din Golf au introdus TVA, deoarece apelează din ce în ce mai mult la impozitare pentru a obține venituri din alte domenii decât cel petrolier, informează Boursorama.

Emiratele Arabe Unite nu percep impozit pe venit, dar din iunie vor introduce un impozit pe profit de 9% pentru profiturile care depășesc 375.000 de dirhami (95.563,46 euro).

Cu toate acestea, Dubai se confruntă cu o concurență regională tot mai mare.

Arabia Saudită, de exemplu, investește miliarde de dolari pentru a-și spori atractivitatea turistică prin inițiative precum proiectul de dezvoltare imobiliară de la Marea Roșie, găzduind în același timp evenimente culturale și sportive majore.

Primul cazinou din Golf, unde regulile islamice au interzis de mult timp jocurile de noroc, ar trebui să se deschidă în emiratul Ras el Khaimah în 2026, într-un complex construit și operat de Wynn Resorts.

author avatar
Tudor Borcea
320 afisari

4 COMENTARII

  1. Aveti si alba neagra?sau barbut cu zaruri…..altceva nu joc
    Poker pe dezbracate cu minori?cu printul Bandar binSultan la CometPizza PingPong

    • Clanul Camatarilor e tot de-al vostru?Sauditii dinFerentari….trailes bahtalo tzaptzarap ciordeles bordeles….sa va dea niste copchii sa mancati…sa mananca si gura lu arabu

  2. Harabii stiu sa faca afaceri. Pentru asta il dau la o parte si pe halakuakbar. Banii sa curga. P.S. Am avut coleg de facultate din Alep, Siria. La inceput nu gusta nici macar o gura de bere fara alcool, in doi ani bea de trei ori mai mult decat mine, nu conta, bere, tarie, vin, etc.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...